”Förtjänar stryk”

Hånade efter vinsten – då sänktes Lassila av rasande FBK:are: ’Vad är hans fel?’

Här blossar ett nytt psykkrig upp med Teemu Lassila i huvudrollen.

Efter Växjös avgörande hånade målvakten FBK och sänktes av Ole-­Kristian Tollefsen.

Då utbröt ett jätte­slagsmål.

– Åker man och hånar så förtjänar man stryk, säger Magnus Nygren.

Den fjärde semifinalen slutade i skandalscener. Alexander Johanssons sargstuds avgjorde matchen och mitt i segerjublet valde Teemu Lassila att ta en tur förbi hemmalagets bås – och hånade spelarna med jubel och skrik, enligt flera FBK-spelare. Då kördes han över av backtuffingen Ole-Kristian Tollefsen och det var då ett jätteslagsmål utbröt.

– De kan titta på videon, det ger en ganska klar bild tycker jag. Är det olagligt att vara glad om du vinner matcher? Du får inte jubla, okej då vet jag, säger Lassila till Sportbladet.

Hur ser du på att Tollefsen attackerade dig?

– Jag vet inte vad som är fel på den killen. Det är något konstigt med honom. Matchen var över och han åkte fram. Släpp det, vi åker hem och de åker hem. Det är bara att återgå till det normala livet. Men vi får se vad som händer.

Har du någon förståelse för att FBK tog illa upp?

– Nej, matchen var över. Det är ingen stor grej. Man måste få vara glad när man firar en seger, säger Lassila.

Från FBK-håll var man vansinniga och kallade agerandet för osportslig och respektlös. Tollefsen blev sydd med flera stygn och ville inte möta media.

– Åker man och hånar så förtjänar man stryk och när deras keeper åker i backen så förtjänar väl Tollefsen också stryk. Jag fattar att man är glad men man får ta och visa respekt mot motståndarna. Det är respektlöst att åka på ett ben och j­ubla och skrika i ansiktet på folk efter en sådan seger, s­äger Magnus Nygren.

Rickard Wallin:

– Jag är bara glad att han (Lassila) inte spelar i mitt lag. Så där uppträder man inte när man vinner, håna motståndarna på det sättet. Jag har inga mer kommentarer om honom. Över­huvudtaget.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN