Här tränar Frölunda på uterinken

HOCKEY

BILDEXTRA: Laddar för folkfesten på Gamla Ullevi i morgon – Görtz borta 2-4 veckor

GÖTEBORG. Dags för årets utematch i svensk hockey.

I morgon spelar Frölunda och Skellefteå på gamla Ullevi – inför över 15 000 åskådare.

I dag tränade Frölunda på arenan för första gången.

– Extra kul att vi möter Skellefteå, det kan nästan inte bli bättre. De spelar en rolig hockey och det är ettan mot tvåan i tabellen. Hoppas att det blir en riktigt bra match och tre poäng för oss, säger lagkaptenen Joel Lundqvist.

Frölunda fick stryk mot HV 71 i går kväll – och var dessutom starkt decimerat.

I dag, när göteborgarna tränade, saknades Max Görtz, 20, forwarden som nyligen värvades från Färjestad. Han utgick i går och i dag kom beskedet att han missar två-fyra veckor på grund av en skada i knäet.

Däremot fanns både backen Jonas Ahnelöv och forwarden Mats Rosseli-Olssen med på isen och båda räknar med att spela i morgon.

Joel Lundqvist, lagkaptenen, är dessutom tillbaka efter att ha varit avstängd två matcher efter en verbal domarattack.

– Det blir min tredje utomhusmatch så jag har lite rutin på det. I dag var vädret helt perfekt, men vi får se hur det blir i morgon. Det påverkar iskvaliteten. Extra kul att vi möter Skellefteå, det kan nästan inte bli bättre. De spelar en rolig hockey och det är ettan mot tvåan i tabellen. Hoppas att det blir en riktigt bra match och tre poäng för oss, säger han till Sportbladet.

”Skakig is”

Hur var isen?

– Isen skakade rätt så mycket, men jag tror inte att det kommer att påverka spelet någonting. Det var min första spontana reaktion.Men isen var rätt skön faktiskt, rätt hård och det gillar jag. Det brukar bli mer fart då. Men vi får väl se hur det blir i morgon om det regnar säger Anton Axelsson.

Frölunda tar emot Skellefteå hemma i årets utematch i SHL, nedsläpp 16.00 lördag.

Publiksiffran väntas landa på 15000, alltså inte helt utsålt i arenan som kan ta emot 16 500 åskådare.

ARTIKELN HANDLAR OM