Frölundas nästa kap: Jättetalangen är klar

Publicerad 2014-03-17

”Kan varken bekräfta eller dementera det”

Han har gjort succé i allsvenskan och jagats av flera SHL-lag.

Enligt Sportbladets uppgifter är Moras succéback Lukas Bengtsson, 19, överens med Frölunda.

Med 33 poäng på 45 matcher slutade Lukas Bengtsson trea i backarnas poängliga. Han gjorde bland annat 13 mål och bara Asplövens Marcus Fagerudd gjorde fler. Den Huddingefostrade backen fanns också med i den svenska JVM-tuppen i Malmö.

Det har varit klart en längre tid att Bengtsson ska ta klivet upp till SHL och en mängd klubbar har varit ute efter den högerfattade backen. Enligt vad Sportbladet erfar har Bengtsson nu bestämt sig för spel med Frölunda.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera, men det finns ett stort intresse för Sveriges hetaste back, säger Bengtssons agent Johan Altberg.

Har klausul

Det betyder att han går samma väg som hans tidigare lagkamrater i Mora Tom Nilsson och Mikael Wikstrand som inför respektive under säsongen lämnade Mora för just Frölunda.

Lukas Bengtsson har kontrakt med Mora till 2016, men har enligt uppgifter en klausul som gör att han kan bryta för spel i SHL.

Sportbladet har redan avslöjat att Frölunda är överens med HV:s landslagsback Elias Fälth. Samtidigt riskerar göteborgsklubben att tappa John Klingberg, Tom Nilsson och Mikael Wikstrand till NHL.

Följ ämnen i artikeln