Hyllningen: ”Han är något underbarn”

HOCKEY

LULEÅ. Fredrik Pettersson-­Wentzel nollade Luleå.

Efter segern hyllade målvakten 16-årige lagkamraten Oliver Kylington.

– Det finns inte riktigt ord att beskriva honom. Han är något underbarn på något sätt, säger han.

Foto: Kylington.

44 utvisningsminuter.

Annandagsmatchen mellan Luleå och Färjestad blev allt annat än en lugn tillställning.

Luleå fick direkt chansen i spel fem mot tre, men det var Färjestad som tog ledningen efter nio minuter genom en spelvändning som Pontus Åberg tog hand om.

– Det är alltid svårt att komma upp hit. Det var tätt och kul. Vi spelade slutspel i Berlin, så vi kanske tog med den känslan hit, säger Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel.

36 räddningar

Gästerna utökade ledningen i tredje perioden genom ett hårt backskott av Magnus Nygren. Norrbottningarna kämpade för en reducering, men någon sådan kom aldrig, mycket tack ­vare Pettersson-Wentzel som stod för totalt 36 räddningar

– Det kändes bra såklart. De spelade väldigt bra runt mig och tog hand om returerna som blev. Jag fick bra hjälp, säger 22-åringen.

Hur ser du på konkurrensen mellan dig och Danny Taylor?

– Det är hård konkurrens. Han är en jättebra målvakt. Man måste vara på topp för att spela, så det är bara att kriga på.

FBK-tränaren Leif Carlsson var nöjd med sitt målvaktsval:

– Han räddar oss flera gånger. Han är ingen man behöver skämmas för, ­tvärtom.

”Finns inte ord”

16-årige backen Oliver Kylington gick in i förstafemman tillsammans med Magnus Nygren. Talangen stod för en assist och hyllades av Pettersson-Wentzel efteråt.

– Det finns inte riktigt ord att beskriva honom. Han är något underbarn på något sätt. Det ser ut som att han har spelat i ligan hela livet. Han kommer att bli otroligt duktig.

ARTIKELN HANDLAR OM