Björklövens galna segertåg fortsätter

avNils-Petter Dufva

HOCKEY

Åtta spelare på skadelistan stoppar inte Björklöven från att vara hockeyallsvenskans hetaste lag.

Nykomlingen har tagit 30 av 33 poäng på de elva senaste matcherna.

– Det är fantastiskt bra, säger forwarden Olof Mårs.

Den 24 oktober bröt dåvarande tabelljumbon Björklöven en fem matcher lång förlustsvit genom att besegra Malmö med 2-1 på bortaplan.

Efter det har det gått sprikrakt uppåt.

På drygt en månad har den hockeyallsvenska nykomlingen vunnit tio av elva matcher, vilket gett 30 poäng av 33 möjliga, och klättrat nio placeringar i tabellen.

– Det är inte många lag som har det poängsnittet. I stället för motstuds som vi hade i början har vi haft medstuds och fått med oss uddamålssegrar i stället för uddamålsförluster. Vi har skurit ned på misstagen och hittat trygghet i spelet. Vi kan hålla i en uddamålsledning och spela ut även fast halva matchen är kvar, säger Olof Mårs till Sportbladet.

Raycroft höll nollan

I går vann Björklöven mot bottenlaget Troja-Ljungby och målvakten Andrew Raycroft, som stal tre poäng mot Asplöven i tisdags, fick hålla nollan.

– Det var en gedigen seger. Vi gör det vi behöver och kanske inte så mycket mer. Vi spelar stabilt och gör ett par mål i power play, säger Olof Mårs, som gjorde det tredje målet i 4-0-segern.

Den hysteriska formen har hållit i sig trots att lagets dras med stora skadebekymmer. Viktor Ekeståhl-Jonsson och Mats Lavander tvingades båda kliva av i går, vilket gör att åtta namn står uppskrivna på skadelistan.

– Vi måste få tillbaka spelare och jag hoppas att Mats Lavander som klev av i dag och kanske Alexander Sundström kan komma tillbaka till matchen på söndag, sa Björklövens tränare Jens Öhman på presskonferensen i går, enligt klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM