Gav bort chansen – nu är det ett drama

Rögle fick alla chanser – men bjöd in till drama

Rögle hade kunnat ha övertaget – och hjälp av ett redan utslaget AIK i sista omgången.

Då förlorade SHL-aspiranten mot avhängda Västerås efter straffar.

Nu lever hoppet för fyra lag i ett osannolikt drama.

Hade Rögle slagit Västerås under ordinarie tid hade de haft ett jättegrepp om SHL-platsen. Hade de lyckats ta bonuspoängen i förlängningen, eller på straffarna, hade de haft en poängs marginal till Djurgården och fått möta ett redan utslaget AIK i den sista omgången.

Briljerade på straffarna

Vid det scenariot hade det dessutom varit en stor fråga hur motiverat AIK hade varit att slå Rögle och därigenom hjälpa ärkerivalen Djurgården till SHL. Men Rögle gav bort alla gyllene lägen trots att det var ett redan avhängt Västerås som stod för motståndet.

Efter 1-1 under ordinarie speltid briljerade bortalaget i straffläggningen. Västerås satte båda sin straffar och stal bonuspoängen.

– Klart jag är besviken, det är jag faktiskt. Sista halva gör vi riktigt bra och med så mycket chanser vi skapar borde vi gjort ett mål till, säger Rögles tränare Magnus Bogren.

Hoppet lever för fyra lag

Nu är det ett drama inför Kvalseriens allra sista omgång. Rögle har den andra SHL-platsen, bakom redan klara Örebro, tack vare ett måls bättre målskillnad än Djurgården. Bakom dem jagar Malmö två poäng bakom och AIK med tre upp. Fyra lag vars hopp fortfarande lever.

Rögle hade chansen att ställa enda skridskon i högsta serien men gav bort den. I sista omgången ställs de mot AIK samtidigt som Djurgården möter Västerås. Malmö gästar samtidigt Örebro.

– Allt talar för att vi klarar det. Precis allt. Vi har allt att vinna och ska släppa loss fullständigt, säger Magnus Bogren.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!