Publicerad:
Uppdaterad:

NHL-stjärnans fina hälsning till 13-åriga fanet

Subban: ”Så länge du andas så måste du tro på dig själv”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TWITTER

Ty Cornett, 13, mobbades och fick höra rasistiska skällsord av motståndarlaget under en hockeyturnering i Michigan.

Då skickade hans idol, NHL-proffset P.K. Subban, en videohälsning till honom.

– Låt inte någon annan berätta för dig vad du kan eller inte kan göra, särskilt inte om det handlar om färgen på din hud, säger han.

13-åriga Ty Cornett från Michigan, USA, är ett stort hockeyfan och spelar själv back i sitt lokala lag i staden Plymouth. Under förra våren blev han utsatt för rasistiska kommentarer och hot från både motståndarspelare och deras föräldrar i en turnering i hemstaten.

Han har dessutom blivit förlamad över vissa delar av kroppen då han har två olika typer av cancer. Livet har alltså inte varit lätt för Cornett, som länge funderade på om han skulle sluta spela hockey.

Via en pappa i Tys lag fick NHL-stjärnan P.K. Subban, 29, nys om 13-åringens historia. Som av en slump råkar dessutom Nashville Predators-backen vara den unge killens favoritspelare.

”Spela för att du älskar sporten”

I samband med Predators bortamatch mot Detroit Red Wings på Little Caesars Arena i Michigan, bara drygt sex mil från Tys hem, spelade Subban in en videohälsning till sitt fan.

– Så länge du andas så måste du tro på dig själv och inte låta någon annan berätta för dig vad du kan eller inte kan göra, särskilt inte om det handlar om färgen på din hud, säger han och fortsätter:

– Ibland händer det saker i denna värld som man inte kan förstå. Det är okej, man måste inte förstå allt. Det enda vi kan göra är att förstå oss själva. Jag vill bara säga dig att när du spelar hockey, spela för att du älskar sporten och vill spela. Låt ingen ta det ifrån dig.

Berörde hela familjen

I en intervju med NHL.com berättar Tys pappa Matthew Cornett om stjärnans hälsning.

– I lördags natt fick vi hans meddelande och vi blev helt paffa. Han (Ty) har förmodligen sett videon 500 gånger. Samma kväll som han fick videon hade han en match och jag har aldrig sett honom åka till arenan så glad, berättar han.

– Det betyder allt för Ty att höra de här orden. Jag som förälder grät när jag såg filmen. Det har varit tufft att höra allt elakt som har sagts om min son. Hans hälsning betyder lika mycket för mig och min fru som det gör för Ty, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: