SHL Svenska hockeyligan

Tung debut för Modos Morrison

”Vi ska inte lasta honom”.

Målvakten Mike Morrison en tuff start i sin nya klubb, Modo.

Han släppte in fem puckar och fick se Skellefteå AIK vinna matchen – med 5-0.

– Han fick inte den bästa starten, konstaterar Modos tränare Harri Rindell.

Han värvades för att ersätta Karol Krizan. Men någon succémålvakt är Mike Morrison ännu inte. I alla fall inte efter sin första match i Modo-tröjan. Den NHL-meriterade amerikanen, som har spelat i såväl Edmonton Oilers som Ottowa Senators, fick släppa in sitt första mål i matchen mot Skellefteå AIK redan efter knappa fem minuter.

Dessutom gjordes målet av Morrisons barndomskamrat, Skellefteås målkung Niko Dimitrakos.

– Första målet är alltid viktigt, men vi ska inte lasta Morrison för förlusten. Han tog flera chanser sedan, även om det första blev lite snöpligt, säger Modos tränare Harri Rindell.

Utan hjälp i målet

Allt eftersom matchen fortskred fick dock Morrison plocka ytterligare fyra puckar ur kassen och hans räddningsprocent landade på beskedliga 85,71 procent. Men till hans försvar, ska det sägas att han inte fick så mycket hjälp av sina medspelare.

– Vi tappade mark framför eget mål. Även om vi var nära deras killar så fick vi inte tag i dem och det blev många skott från slottet, säger Rindell.

För Skellefteå AIK var segern, efter fyra raka förluster, minst sagt efterlängtad:

– Vi hade bestämt att vi skulle spela vårt spel, och det tycker jag att vi gör i tre perioder. Vi har tidigare tappat matcher för att vi har blivit lite övermodiga, slutat åka skidskor och börjat trilla med pucken, säger Hans Särkijärvi, som fick se flera av lagets gamla rävar ordna vinsten.

– I ett sådant här läge är det oerhört viktigt att de etablerade kliver fram. Nu var Dimitrakos, Renberg och McDonell som gjorde de första målen, och det är så det ska vara. De rutinerade och erfarna ska kliva fram, fortsatte Särkijärvi.

Skadeproblem hos Modo

I Modo var poängsprutan Mats Zuccarello-Aasen tillbaka från en lång skadefrånvaro. Han spelade närmare sjutton minuter, men gjorde inget större avtryck på matchen. Både Oscar Steen och Tommy Wargh klev av isen skadade. Steen med smärtor i nacken, Wargh med befarat näsbensbrott, efter att ha fått en armbåge i ansiktet.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM