Brithén: Vi får skylla oss själva

avDaniel Sjöberg

Rögle kvitterade i slutsekunderna

Södertälje var på väg mot en nödvändig seger.

Men med 45 sekunder kvar stal Rögle en poäng.

Och efter 3–3-resultatet ser allt hopp om att undvika kvalserien ut att vara borta.

– Vi får skylla oss själva, säger tränaren Jim Brithén.

I ett försök att tända laget hade Södertäljes styrelse bestämt sig för att ha gratis inträde i Axa Sport Center till den viktiga matchen mot Rögle. Det såg ut att fungera. Hemmalaget startade oerhört piggt och efter 3.50 var ställningen redan 2–0. Gästerna lyckades dock reducera i spel fyra mot fem och fick kontakt inför den andra perioden. Ett ur SSK-synpunkt onödigt mål.

– Ja, det är det givetvis. Man vill inte släppa in ett mål i powerplay, då vill man göra mål, säger Per Hallin till PPV.

Tjärnqvist kvitterade

Södertälje lät sig dock inte nedslås av det bakslaget. När Martin Cibak gjorde sitt andra mål i matchen och ordnade 3–1 såg det riktigt bra ut för elitseriejumbon inför de avslutande 20 minuterna. Andrée Persson reducerade fem minuter in på avslutningen. Det gav gästerna hopp, men Södertälje tycktes ändå stå emot trycket. Men med 45 sekunder kvar hittade Kenny Jönsson in till Mathias Tjärnqvist framför mål som kunde skjuta 3–3.

– Vi får skylla oss själva, säger en besviken Jim Brithén till PPV.

Båda lagen hade möjligheter att avgöra i förlängningen, men de fick nöja sig med delad poäng och Södertälje är således fortsatt hela 13 poäng från säker mark. För Rögle var det en kvittering som ger fortsatt hopp om att nå en slutspelsplats och att undvika kvalspel.

– Oerhört viktigt för oss, säger Mathias Tjärnqvist till PPV.

ARTIKELN HANDLAR OM