NHL

Daniel Alfredsson knockad

HOCKEY

– här är nattens svenskkoll

Knockad men inte utslagen. Daniel Alfredsson fick en puck i ansiktet i nattens match mot Colorado, men tror ha klarat sig från någon allvarligare skada.

– Tänderna är i alla fall okej, säger han efter Ottawas övertidsförlust, 2-3.

Ottawa vinstsvit på fem matcher rök i natt. Det höll Daniel Alfredssons käke också att göra. Lagkaptenen träffades i ansiktstrakten av en förlupen puck och tvingades lämna matchen för en stund. Han återvände till isen och spelade färdigt matchen. Efteråt fick Alfredsson käken röntgad. Han hoppas och tror att den ska vara oskadd.

– Tänderna är i alla fall okej, det är mer käken som gör ont. Den kommer att kännas i morgon bitti, säger han till AP. Daniel Alfredsson lämnade isen poänglös och står kvar på 899 NHL-poäng. Colorados stora hjälte blev Wojtek Wolski, som avgjorde matchen 1.20 in i förlängningen. Målet var hans första på 15 matcher.

Vancouver såg ut att gå mot förlust i det viktiga bortamötet med Calgary. Men med bara 51 sekunder kvar av tredje perioden var Daniel Sedin med i förarbetet till backen Kevin Bieksas 3-3-mål. Slovaken Pavol Demitra förde sedan gästerna till seger genom att bli den enda målskytten i straffläggningen. Tvåpoängaren var av stor betydelse för Vancouver, som slåss för att bärga en av de sista slutspelsplatserna i Western conference. Just nu har laget 64 poäng, tre fler än Anaheim Ducks just under slutspelsstrecket, och ligger femma i konferensen. Bortsett från Daniel Sedin hamnade även Alexander Edler i poängprotokollet. Han hade en assist på Ryan Keslers 2-1-mål.

Per-Johan Axelsson hade en assist när hans Boston Bruins hittade vinnarspåret igen efter fyra raka förluster. Carolina Hurricanes besegrades med klara 5-1 på bortais efter en stark tredjeperiod, där Bruins gjorde tre obesvarade mål. I Carolina var svenske backen Niclas Wallin plus ett i plus- och minusstatistiken, men fick bara nio och en halv minuts istid.

Douglas Murray plockade upp sin sjätte assistpoäng för säsongen när San José Sharks hemmabesegrade Edmonton Oilers med 4-2. Murray spelade fram lagkaptenen Patrick Marleau till det första av hans två mål i matchen.

Ulf Bodin

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL