Storspel av Luleås Leinonen nollade Modo

HOCKEY

Luleå (TT)

Storspel av Tero Leinonen i Luleåkassen låg bakom att hemmalaget kunde besegra Modo med 4–0 i Coop Arena på torsdagskvällen.

– Modo har skickliga spelare och det är svårt at möta dem, säger Luleåmålvakten efter sin femte nolla för klubben.

Segersiffrorna speglar matchen dåligt. Modo var det bättre laget under två perioder, men Leiononen stoppade de mycket vassa farligheter som laget skapade i Luleås zon.

Miroslav Horava och Mikael Pettersson hade båda giftiga frilägen framför Leinonen, men finländaren var omöjlig att rubba.

Och Jesper Damgaard var nära att spräcka Luleås nolla när han träffade ribban med ett handledsskott i början av andra perioden.

Trots Mododominansen ledde hemmalaget lite turligt med 2–0 när en period återstod av matchen.

1–0 gjordes i spel fem mot tre, när Modo fick två spelare utvisade i slutet av andra perioden. Ett hårt slagskott av Jaroslov Obsut gav Luleå ledningen.

Soloräd av Hynning

Tre minuter senare gjorde Fredrik Hynning 2–0 efter en soloräd som avslutades med ett vasst backhandskott på kort distans.

Harald Lückner var mycket kritisk mot domaren efter målet. Orsaken var att Luleås Ragnar Karlsson, när han byttes in strax före målet, hamnade på en Modospelare när han lämnade båset.

– Om det inte var hindrande av spel vet jag inte vad som är det. Men det tyckte inte domaren, sade Modotränaren efter matchen.

– 2–0 tog udden av oss, sade han.

I slutperioden tvingades Modo flytta upp sitt spel, med kontringslägen för Luleå som följd. Det gav Magnus Isaksson och Mikael Renberg chansen att öka på hemmalagets målskörd till 4–0, som blev slutresultatet.

”Renberg en bålgeting”

– Jag är full av beundran för hur Luleå trummar på och av en spelare som Mikael Renberg som hela tiden är som en bålgeting framför vårt mål. Imponerande, sade Harald Lückner.

På de senaste 13 matcherna i rad har Luleå bara noterat en förlust under ordinarie matchtid.

Modos svit på sju matcher i rad utan förlust bröts i och med förlusten mot Luleå.

– Men det är inget vi funderar på, vi får börja en ny svit, sade Lückner.

Modo lät Karol Krizan vila och ställde Mikael Zajkowski i kassen mot Luleå.

– Han var riktigt, riktigt bra. Kanske var det nån puck på slutet han skulle tagit, men han gjorde vad han skulle, sade Harald Lückner.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM