Hockey

”De har vänt oss ryggen”

HOCKEY

Frikänd Lilja till attack mot förbundet – hotar att nobba Tre Kronor

Friad – igen.

Men besvikelsen är stor hos Andreas Lilja och Kristian Huselius.

– Inget annat förbund i världen skulle behandla oss lika dåligt som Svenska Ishockeyförbundet gjort. De har vänt oss ryggen. Det är inte givet att jag tackar ja till Tre Kronor i framtiden, säger Andreas Lilja, 29.

I går kom beskedet att förundersökningen mot Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder läggs ned.

Åklagarmyndigheten har inte hittat några bevis på att hockeyspelarna utnyttjat en ung tjej på ett hotell i Stockholm i februari.

För killarna var beskedet en lättnad. Men ingen överraskning

- Vi är fyra personer som vet vad som hände på hotellrummet. Alla vi vet att det inte hände något lagbrott under natten. Därför var jag aldrig orolig för att undersökningen skulle leda till åtal, säger Andreas Lilja.

Ingen misstanke kvar

Efter säsongen valde Andreas Lilja att lämna Sverige och flytta tillbaka till Florida där han varit bosatt sedan tre år.

Nu är Lilja friad från alla misstanker från brott. Men Tre Kronor kan han glömma - tills vidare.

Svenska Ishockeyförbundet har stängt av Huselius, Lilja och Tallinder till nästa vår på grund av att de uppträtt olämpligt.

Avstängningen har gjort spelarna irriterade och besvikna.

- Jag har inte pratat med någon i Ishockeyförbundet sedan i februari. De har aldrig hört vår version av det som har hänt. Ändå dömer de oss och ser till att vi inte kan spela i Tre Kronor. De har läst i media vad som har hänt och fattat sitt beslut om avstängning på rykten, säger Lilja.

"Vet inte"

Lilja kommer i vinter att spela i Malmö i allsvenskan.

Han hade gärna varit med i Tre Kronor. Men nu vet han inte hur det blir med landslaget i framtiden.

- Får jag en fråga om Tre Kronor vet jag inte hur jag svarar. Tre Kronor, VM och OS är en stor sak att delta i - en dröm för mig. Men Ishockeyförbundet har vänt oss ryggen

och det är inte givet att jag tackar ja till landslaget längre fram. Jag vill reda ut en del saker med förbundet innan jag är med i landslaget igen - om jag nu blir uttagen.

- Inget annat förbund i världen skulle behandla oss lika dåligt som Ishockeyförbundet gjort, säger Andreas Lilja.

Lilja drar paralleller till hur fotbollförbundet behandlat flera skandaler de senaste åren och trots att fotbollsspelare dömts för misshandelsbrott har de tillåtits att fortsätta i allsvenskan.

Sex - inget brott

Han får medhåll av Kristian Huselius.

- Jag har inte riktigt förstått vad det är för fel vi gjort. Vi hade sex två dagar före match, men jag tror inte att det är något brott. Eller var det för att vi var ute på en bar två dagar före match som vi blev avstängda? Jag har fortfarande inte fått besked av Ishockeyförbundet varför de stänger av oss. Vi har bett förbundet om ett möte, men de vill inte träffa oss av någon anledning. Hade vi haft det där mötet kanske vi kanske rett ut en del missförstånd, säger Huselius.

Både Huselius och Lilja har gått till psykologer för att komma tillbaka till ett vanligt liv efter hockeyskandalen.

Båda två har även lyckats hålla ihop respektive familj - trots otroheten och mediernas omfattande bevakning av händelsen.

- Naturligtvis har jag inte mått bra. Det är skönt att jag lyckats reda ut allt med mina nära och kära och att jag har familjen kvar, säger Andreas Lilja.

SEXSKANDALEN DAG FÖR DAG

Tomas Ros

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!