LHC kör över allt motstånd

HOCKEY

Tyngre och fulare än någonsin: "Det känns bra"

Linköping vann fairplay-ligan förra året.

I år är det andra bullar - bara Leksand har fler utvisningsminuter i snitt per match.

I går bröt Linköping förlusttrenden med att utnyttja sitt fysiska lag till max.

Foto: smack Full fart in i sargen är vad som gäller för Linköping. Av fjolårssäsongens fair play-vinnare finns inte mycket kvar.

- Andra perioden är helt matchavgörande. Där trycker LHC tillbaka oss fullständigt och det blev oerhört jobbigt för oss, sa Brynästränaren Leif Boork.

Tillsammans med HV 71 ser Boork årets Linköping, med en snittvikt på 90,7 kilo, som det allra tyngsta att möta. En medveten satsning från östgötarna som enligt dem själva förlorade mot Södertälje i förra årets slutspel på grund av bristen på tuffhet.

Smäller på i år

Efter 13 omgångar är östgötarna också näst fulast i elitserien - bara Leksand drar på sig fler minuter. En radikal skillnad för det lag som vann fair play-ligan förra året - och ett bevis på att det är ett mycket mer fysiskt LHC i år.

- Jasså, det visste jag inte. Men i dag spelar som vi ska. Vi sa att vi skulle hitta tillbaka till grunderna efter förlusterna (Frölunda 2-6 och Timrå 0-2), sa Jonas Soling.

Soling är värvad från just Brynäs för att smälla på - och i går manglade han verkligen sina forna lagkompisar från första till sista minut.

- Ja, vissa byten kom de knappt ur zon. Det var riktigt kul i dag, sa Soling.

Landslagsmannen har det dock fortfarande svårt med målskyttet. I stället var det nyförvärvet Martin Samuelsson, som kompletterade Soling och Tony Mårtensson, som steg fram. Handledsskottet till 1-0 efter 15.00 i den första perioden var Samuelssons första mål i elitserien.

Hårt i närkamper

- Skönt. Det kändes riktigt bra, min bästa match hittills. Vi krigade tillbaka många puckar och det ger en skön känsla i gruppen. När vi spelar som vi gör i andra perioden får man en rejäl skjuts i självförtroendet.

Mellanakten, där hemmalaget vann skotten med 18-3 och perioden med 2-0, var ett praktexempel på hur Linköping vill spela. Full fart och fullföljning i varenda närkamp.

- Där hade inte många lag hängt med, sa Jonas Soling.

Utvisningar i massor

Marcus Nyenger

ARTIKELN HANDLAR OM