”Varför byggde Leksand en arena istället för ett lag?”

HOCKEY

Det frågar sig signaturen "Anders" – hur låter ditt Eftersnack?

I kväll avgörs elitseriens fjortonde omgång.

Frågorna är många: Fortsätter regerande mästarna Frölunda att vinna, har utdömda Djurgården vaknat till nu – och hur står det egentligen till med Leksand?

Ta chansen och tyck till! Dina åsikter publiceras här på aftonbladet.se.

tt se en match med Leksand är som att se en riktigt usel film. Jag förstår att publiksiffrorna dalar om det är på detta viset. Allt handlar om att vara kvar i elitserien eller inte, men hade det varit som i NHL att ingen ramlar ur utan allt är till för att underhålla publiken, ja då skulle hockeyn vara bättre och Globen skulle vara fullsatt. Alla andra lag skulle också vara tvugna att bygga ut eftersom GOD underhållning drar publik.

MVH Pelle

-----

Hej!

Årets Elitserie är helt klart inte så ointressant som många tror. Många nya talanger (Kopitar m.fl.) och gamla spelare som får nytändningar. (Salo, Bremberg m.fl).

Busar är det dessvärre ont om i Elitserien.

Förr var ju Jens Karlsson, Johnny Oduya, Per Ledin och många andra elaka. Nu måste de försöka anpassa sig till den tråkiga modellen utan tacklingar.

Att t.ex Speara eller en ful tackling i ryggen är inte ok överhuvudtaget....men man saknar helt klart en Scott Stevens eller en Mark Messier som kan smälla på ordentligt så det ekar i hela arenan. Så busen i årets elitserie får väl bli..hmm..Leif Boork?!

Lirare: Hmm Bremberg eller Kahnberg...sedan finns ju alltid Kallio!! En riktig Rockstar!

Tränare: Roger Melin verkar ha koll på sina gubbar och fått ett hopköpt gäng att dra åt samma håll!

mvh

Philip Lindberg

-----

Linköping HC är med i toppstriden ändå sänds det inga LHC-matcher. Inte ens när de mötte Frölunda. Ända LHC matchen som sänds i år är när dom mötte Djurgården hemma.

Funderar på att sluta betala 100kronor i månaden för säsongskortet.

Starta debatt! /Johan

-----

Att se en match med Leksand är som att se en riktigt usel film. Jag förstår att publiksiffrorna dalar om det är på detta viset. Allt handlar om att vara kvar i elitserien eller inte, men hade det varit som i NHL att ingen ramlar ur utan allt är till för att underhålla publiken, ja då skulle hockeyn vara bättre och Globen skulle vara fullsatt. Alla andra lag skulle också vara tvugna att bygga ut eftersom GOD underhållning drar publik.

/Pelle

-----

SSK - varför vinner dom över topplagen och förlorar mot bottenlagen?

/Billy

-----

Bara att inse att ishockeyn som sport har stora problem. Vilken annan idrott har tvingats till så drastiska regeländringar enbart för att behålla publiken? Ekwall hade för en gångs skull helt rätt i sin krönika. Bara att ta efter NHL och det genast innan det är för sent. Sen undrar man ju varför inte det här med målvaktsskyddens storlek inte uppmärksammats mer. Många NHL-målvakter håller ju uppenbarligen inte samma klass längre, det går inte bara att skylla de insläppta målen på fler powerplay och öppnare ytor. Målvakten har fått mindre betydelse för matchutgången, målvakten är inte lika dominant överlag längre. Och vilka regler ska gälla i OS? Vilka skydd ska målvakterna spela med? Det är ju som upplagt för en massa bortförklaringar i OS då resultaten inte blir som lagen tänkt sig.

/Guy Gosselin

-----

LHC tog ännu en seger och i år så kommer man utan tvekan att vara med och slåss om guldet. Det enda laget som kan hota LHC i en sju-matchers serie är Frölunda, men jag tror ändå att bucklan kommer att hamna i Linköping för första gången. I år är det tufft att möta LHC och i deras bästa stunder så är det inget lag som hänger med.

David

-----

Kåbergs snyting på Staña var, i mina ögon, allt annat än snygg. Men, vad kan man förvänta sig av Kåberg??

Arno, Malmköping

-----

Problemet med Leksand är klubbdressen. Man har en inre känsla att denna historiska framgångsrika dress svarar för framgång. Att den nya arenan förstärker känslan. Plussar vi sedan på gamla ishockeyveteraner i ledningen blir bilden komplett. Ett lag som inte har vare sig konstruktivt spel eller ork att hålla sig borta från utvisningar. Dåtidens vinthundar har blivit ett plockepin som inte hänger ihop. Starta upp med en ny ledning. Strateger behöver inte nödvändigtvis vara gamla hockeyspelare. Det finns gott om mycket framgångsrika ledare inom övriga lagsporter som skulle kunna platsa i Leksands ledning med nya friska ideer och värdefull personkemi. Leksand har gått i sin egen rävsax. Dags att lämna den misserabla starten och se fram mot nya friska tag med nytt folk vid rodret!

Hälsningar Gunnar Östergötland

-----

Borde man inte försöka ha lite koll på saker och ting innan man postar här? Till exempel dyker det ännu en gång upp ett okunnigt inlägg om FBK:s ungdomsverksamhet. Att det ska vara så svårt att förstå att det ENBART är ett J-20 lag som saknas i organisationen och inte en hel ungdomsverksamhet? Man anser att spelare som är runt de 20 bör spela A-lagshockey istället för juniorhockey och därför slussar man in dessa spelare endera i FBK:s trupp eller i något av lagen som samarbetar med FBK. Läs på för guds skull....

/Mathias

-----

Elitseriens kung under det senaste åren är ju utan tvekan Tomi Kallio... frågan är ju om någon annan spelare kan stoppa den vindsnabba finländaren? Bra skott, teknik och bäst av allt är hur han tar sig fram över isen. fortsätter succén så här så kan vi snart jämföra honom med skriskokungen själv Pavel Bure.

I år säger både Hjärtat och Hjärnan Frölunda som slutligasegrare i år igen.

Frölunda vinner utan att spela bra och när Göteborgarna spelar världsklassig hockey så är det inte ett lag i Sverige som kan stå emot.

Jag skulle gärna vilja se hur Frölunda klarar sig mot ett Nhl lag..

Jesper "hjärat i götet" Horn

-----

Till Bladh: Du klagade på domaren i matchen mellan södertälje-färjestad

det är inte domaren som gör något fel utan regel boken är sådan att man inte får hålla fast varandra i 30s eller en crosschecking i nacken.

/Mattias

-----

Jag tycker nog att LIF har byggt ett lag bara att dom börjar bli ordentligt samspelta först nu. Håller med om att det värvats och slängts ut folk dom senaste åren men nu tror jag dom värsta knutarna släppt.

Kör bara grabbar !!! :))

R

-----

Alla hyllar Frölunda för att de plockar fram så många bra juniorer. SKITSNACK.

Henke Lundqvist, Anton Axelsson, Jari Tolsa, Joel Lundqvist, Sebastian Karlsson och Magnus Kahnberg. Vad är det, allvarligt talat, att visa upp för ett lag som varit helt outstanding på juniorsidan de senaste sex åren??? MoDos 73-75 vann tre sm-guld och fick fram Marcus Näslund, Peter Forsberg, Magnus Wernblom, Hans Jonsson, Per Svartvadet, Anders Eriksson, Mattias Timander och Niklas Sundström. Dessutom några fler som provat elitserien som exempelvis Fredrik Bergqvist, men som inte nådde några större framgångar.

Jag tycker helt enkelt att de relativt få spelare de fått fram är alldeles för lite med tanke på vilket oerhört bra juniorlag de har varje år...

/Rodge

-----

Leksand är på väg ur svackan, och på väg tillbaks till ''riktiga'' Leksand! kul att se. Dom kommer troligtvis nå slutspel, vilket man kommer se spår av på deras närmsta matcher.

/Adam

-----

Kollade på Södertälje - Färjestad på tv och undrar om det var det nån mer än jag som uppmärksammade något konstigt vid bortalagets powerplay i 10:e och 11:e minuten, jag är helt säker på att SSK var 5 man på isen, nån som har chans att kolla upp det? :S

//Markus

-----

Jag frågar mig varje gång jag ser på hockey...

varför har färjestad ett lag med många dugtiga spelare och en bra hockey historia en tränare som "kulon". Han vill bara ha bråk på matcherna. Man borde istället utnyttja det spelarna man har som Jesper Mattson, Jönsson m.m

Kolla själv hur det går man förlorar mot södertälje...ett lag man borde spela ut men istället försöker man smälla på och då krävs det inte mkt för att vinna...

/Mattias

-----

Hej!!

Jag tycker att leksand borde skaffa ny Sportchef. "Pirro" kunde lika gärna vara kvar det var inte hans fel att Leksand loosade alla matcher det är sportchefen "Masken" han borde skaffat bättre spelare inte dem billigaste han kunde hitta tack för mig

MVH Andreas Martinsson

-----

Det diskuteras ofta vem som e den bästa tränaren i elitserien. Förra året fick "lillis" lundh utmärkelsen "elitseriens bästa tränare" med motiveringen "därför att han förde frölunda till sm-guld". Jag tycker istället att Frölundas ass. tränare mer förtjänade detta. Janne Karlsson har sedan han börja träna frölunda förändrat fröulnda från att varit ett 7-10 lag till att vara ett lag i europa toppen... Samma sak gäller i landslaget där sverige har haft några tuffa år men nu när Janne kom dit så verkar det ha vänt. eller hur? Så det kanske är dax att säga att Janne är elitseriens bästa tränare, även om han inte är huvudtränare...

/Mattias

-----

Fy fan vad domaren mellan färjestad och ssk va dålig, han hejade ju för fan på ssk, man såg hur han åkte fram till ssk's tränare mellan 2 och 3 perioden!

Nä, fy fan för sånt! /Bladhs

-----

Hej,

Jag kan berätta att HV är ett överbetalt pojklag.

Mvh Fidde

-----

Jag är en besviken leksing som tycker båda Jonas Berqvist och Masken ska avgå. Masken har nu värvat dåliga spelare i flera år och dom bra som kommer måste spela i första eller andra kedjan. Kolla på Jens Nielsen som gjorde mycket poäng hela tiden ja plötsligt så fick han inte spela. Problemet i Leksand är att det inte finns någon med hjärta för klubben jo en Niklas Persson...tackade nej till timrå när leksand spelade allsvenskan. DET E HJÄRTA. Varför byggde leksand en arena istället för ett lag ???

/Anders

-----

Elitserien har inga bra eller dåliga spelare alla är bara divor. Skaffa liv istället

/Mats

-----

Jag tycker att Lubos Bartecko är elitseriens lirare. I dagens match mot Modo var han grym!

/ pib

-----

Har tyckt att Leksand varit bra i både med och motgång men frågan är om inte både Masken och Jonas Bergqvist borde leta efter nytt jobb.

/ Micke

-----

Hej!

Har en liten tanke när det gäller Elitlicensen. Måste inte en klubb ha en god ekonomi samt en ungdomsverksamhet mm för att få en Elitlicens? Det är väl inte så konstigt att Färjestad har så god ekonomi när dom inte bedriver någon verksamhet för ungdomar som kostar mycket pengar. Alla andra föreningar med Elitlicens bedriver ungdomsverksamhet, är det inte lite konstigt.

Skall inte alla lag ha samma regler och villkor?

Varför drar man inte in deras licens eller kräver att dom startar ungdomsverksamhet, är det dom som bestämmer eller är det hockeyförbundet?

Mvh...

Edward Rindelaub

-----

Hej heter micke och bor i skövde tycker samma som Dan söderström. Man har glömt att slussa in nya unga förmåger och blanda det med rutinerat folk trodde styrelsen och tränarna i Leksand var så kompetent nä tacka vet jag mitt gammla Frölunda som bär frukt Henke Lundqvist, Anton Axelsson, Jari Tolsa, Joel Lundqvist, Sebastian Karlsson, Magnus Kahnberg. Det är bara några. Jag tycker styrelsen får ta sitt ansvar. Ta fram en bra tränare till nästa år Niklas Wikegård ihop med Johan Thonberg eller Bo kulon Lennartsson, Sune Bergman, Pelle Mårds. Finns massor av bra tränare. Om man vill komma nån vart.

Ha det bra en Frölundait.

-----

Varför i helvete vill inte folk titta på hockey??

Jo men visst den har blivit så jävla steril.

Det är för många matcher.

Ingen bryr sig.

För dyra biljetter.

För lite latjo lajban.

För mycket defensivt spel, typ höga klubbor.

Nä nu tittar jag hellre på innebandy

där är det ju lite action i alla fall.

Plus klart billigare biljetter.

Tack för mig, Hasse

-----

Heej.. Jag tycker att brynäs är lätt serien bästa lag!!

/Kungsbergets backar lutar ner....

-----

Masken Carlsson sparkade Pirro Alexandersson, men han borde ha sparkat sig själv. En sportchef som inte fixat rätt spelare till klubben kan inte vara kvar.

/Sviken Leksing.

-----

Alltså, släng in Kahnberg i NHL!

/Mackan

ARTIKELN HANDLAR OM