Hockey vs fotboll i Eftersnack

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre kronor fick godkänt – men många längtar till fotbolls-VM

Sverige vann premiärmatchen mot Ukraina med 4-2. Åsikterna om hockey-VM och Tre kronors insats var minst sagt delade i Eftersnack.

Laget är tillräckligt bra för att vinna hela turneringen, tyckte några. Andra längtade bara efter fotbolls-VM.

”Ishockey-VM i maj månad!!! Intressesmurfarna jublar! Varför inte lägga fotbolls-VM i november?” skrev signaturen Inge Glid . Han fick medhåll av Svurrman: ”Min grå-socka är mer spännande”.

Flera röster kritiserade däremot klagokören. ”Lev i nuet, istället för att evigt tjata om fotbolls-VM. Ishockey-VM är alltid intressant” tyckte Booyaka.

Tre kronor var helt ok

Sveriges spel fick till största delen godkänt. ”Sverige har ett underbart spel och enda anledningen att de inte leder med mera är att Ukrainarna har en bra målis” skrev Klas. Men motståndet var inte tillräckligt hårt för att göra matchen till en riktig värdemätare. ”Ett lag i klass med Norge i bandy” var Kjell Karlssons åsikt om Ukraina.

Välkomnar ”Nyllet”

Många hade också åsikter om vilka NHL-proffs som borde komma till VM och vilka spelare som saknas. ”Gött att nyllet kommer han kommer att tilföra mycket” skrev Bengan. Peter Sundkvist saknade grovjobbaren Tomas Holmström i truppen. Signaturen ”Nizze” var en av flera upprörda Eftersnackare som tyckte att Bengt-Åke Gustafsson gjorde fel när han skickade hem Christian Berglund. Många tyckte också att han borde våga satsa på unge Niklas Bäckström.

Sandra Wejbro

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!