”En jävla skandal faktiskt”

avJonathan Nilsson

Foto: TT

Luleå förlorade även den andra finalmatchen och Linköping är nu bara en seger från SM-guldet.

Dessutom lämnade storstjärnan Jenni Hiirikoski matchen efter skada.

– Jag är skitförbannad faktiskt. Jag tycker att tacklingen på Hiirikoski är en jävla skandal, säger Johanna Fällman i SVT.

Linköping vann även den andra finalmatchen och kan därmed säkra SM-guldet imorgon.

Ett blytungt resultat för favorittippade Luleå förstås, samtidigt som lagets kanske viktigaste spelare, backstjärnan Jenni Hiirikoski tvingade utgå redan i den första perioden.

31-åringen låg kvar på isen efter en tackling från Madelen Haug Hansen.

Tacklingen renderade inte i någon utvisning och efter någon minuts väntan kunde finländskan ta sig till båset för egen hand, men spelade sedan inte mer i matchen.

– Jättetråkigt, det ser vi överlag. Vi har ingenting alls med oss, situationer där vi förtjänar att få med oss utvisningar. Men de har bestämt sig, det kommer inte bli någonting gratis, sa Luleås tränare Fredrik Glader i SVT under den andra perioden.

”Jag är skitförbannad”

Efter matchen var Luleås Johanna Fällman upprörd.

– Jag är skitförbannad faktiskt. Jag tycker att tacklingen på Hiirikoski är en jävla skandal. Förlåt, men jag tycker det är svagt, säger hon i SVT.

– Det är klart att det är inte längdskidor, vi är ett helt lag och står inte och faller inte på en spelare. Men jag blir lite sur faktiskt.

Fällman medger att hon är kritisk till domarinsatsen.

– Det är tydligt på reprisen, de påstår att det är en krock. Men det är länge sen, vi måste ta matchen i morgon. Skit i det nu, avslutar Fällman.

Nu kan Linköping säkra guldet på hemmaplan imorgon. Den tredje finalmatchen spelas klockan 14.15.

ARTIKELN HANDLAR OM