Iskallt mål av Leksands 16-åring

HOCKEY

Leksand bröt förlustsviten

Leksand bröt sin dystra förlusttrend hemma mot serievinnarna Växjö och kunde till slut vinna med 3-2.

Matchens behållning?

Filip Forsberg, 16, och hans mål debutmål.

– Det här har man drömt om, första målet inför hemmafansen i egna arenan, säger Leksands talang.

Leksand ledde med både 1-0 och 2-1 hemma mot Växjö, men tappade ledningen två gånger om, men när Jens Bergenström i den tredje perioden styrde in 3-2-målet i power play i den sista perioden så avgjordes matchen.

Leksand bröt därmed en tre matcher lång förlusttrend, studsade tillbaka från nederlaget mot Mora och stärkte fjärdeplatsen i tabellen.

Hopp om framtiden för Leksand på dubbla sätt, dels genom segern, dels genom insatsen av lovande Filip Forsberg, 16, som dessutom blev målskytt.

– Det är jävligt skönt att vi vinner den här matchen och det är tre viktiga poäng. Vi har en skön känsla som vi kan ta med oss, säger Forsberg till Visat Hockey.

Väntade ut Krizan

Forsbergs mål var läckert. Han kom i hög fart efter fint förarbete av Martin Janohls, rundade iskallt Karol Krizan och lade in pucken i tom bur.

– Jag försökte bara vänta ut målvakten och sätta den, säger den ödmjuke 16-åringen som tog för sig ordentligt.

– Det är bara att jobba på och försöka bidra med energi. Man får man bidra med det man kan, säger han.

Leksand hade ett lagmöte efter matchen mot Mora, ett möte som bevisligen fick effekt.

– Vi försökte bara hitta en ny väg för att komma tillbaka. Vi ska släppa loss lite mer, och det vågade vi göra idag. Vi har förlorat viktiga matcher, men vi ska ta oss till kvalserien. Vi bygger vidare på den här vinsten, och spelar vi så här så kan vi gå riktigt långt, säger Forsberg till Viasat Hockey.

ARTIKELN HANDLAR OM