Uppgifter: Niklas Czarnecki slutar

HOCKEY

Tre raka slutspel – men till nästa säsong kan Brynäs behöva söka ny tränare

Foto: Niklas Czarnecki.

Brynäs tränare Niklas Czarneckis kontrakt skulle förlängts med ett år. Om inte han själv eller klubben sa upp det – i dag.

Enligt uppgifter till Gävle Nyhetsbyrå har tränaren sagt upp sitt avtal.

Sportbladet har tidigare avslöjat att Brynäs tränare Niklas Czarnecki, 45, har en klausul i det kontrakt han skrev med klubben för ett år sedan.

Officiellt hette det att tränaren hade förlängt med två år, men i själva verket handlade det om ett 1+1 år. Brynäs eller Niklas Czarnecki kunde bryta kontraktet senast första februari.

Enligt uppgifter till Gävle Nyhetsbyrå har nu tränaren valt att utnyttja klausulen i kontraktet.

– Jag har inga kommentarer runt det, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till Gävle Nyhetsbyrå.

Brynäs IF är med tre omgångar kvar av elitserien klara för ännu ett slutspel – det tredje i rad. Våren 2008 kom Niklas Czarnecki till klubben och räddade kvar laget i elitserien, då tillsammans med Leif Boork.

– Han är en bra tränare. Men det är lika mycket de andra runt laget som ligger bakom att vi tagit oss till slutspel de senaste åren, säger Michael Sundlöv till Gävle Nyhetsbyrå.

Har koll på marknaden

Niklas Czarnecki, huvudpersonen själv, är också fåordig gällande de uppgifter som kommit fram.

– Det blir samma svar från mig. Jag vill inte kommentera det här, säger han till Gävle Nyhetsbyrå.

Om informationen stämmer kommer tränaren att avgå efter slutspelet. Omständigheterna runt Niklas Czarneckis beslut är okända. Men Brynäs är efter säsongen redo att lösa eventuella problem, de har koll på marknaden.

– Det är ett arbete som pågår hela tiden, Michael Sundlöv till Gävle Nyhetsbyrå.

Om tränaren lämnar efter säsongen kan problemet även lösas internt, Mats Bäcklin har gjort fint ifrån sig som tränare för J20-laget.

– Då skulle jag vara redo. Man siktar alltid högre i karriären, men just nu är det juniorlaget som gäller för mig. Att Czarnecki skulle sluta är inget jag känner till, säger Mats Bäcklin till Gävle Nyhetsbyrå.

Brynäs har under årets elitserie spelat in 78 poäng och placerar sig därmed på sjunde plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF