LHC värvar Söderberg

HOCKEY

Stjärnan lämnar moderklubben: ”Blivit lovad framträdande roll”

Stjärnan Calle Söderberg, 25, lämnar Malmö.

Sportbladet kan avslöja att bara detaljer återstår innan han skriver på för Linköping.

– Calle är en intressant spelare, säger LHC:s sportchef Johan Hemlin.

Foto: POÄNGKUNG  Calle Söderberg är på väg att vinna den interna poängligan i Malmö för tredje säsongen i rad. Men snart har han spelat sin sista match för sin moderklubb då Elitserien och Linköping lockar.

Malmö ligger med två omgångar kvar sex poäng bakom Almtuna och Mora på play off-plats. Det ska med andra ord till ett smärre mirakel för att lagets säsong ska fortsätta efter allsvenskans sista omgång på onsdag.

Tar Almtuna eller Mora poäng i kväll blir den avslutande matchen mot Borås på onsdag kväll betydelselös för Malmö, oavsett hur kvällens match mot Troja slutar.

Trogen hela karriären

Forwarden Calle Söderberg har varit Malmös stora stjärna i flera säsonger, och är på väg att vinna interna poängligan för tredje säsongen i rad.

Men nu uppger källor till Sportbladet att Söderberg bestämt sig för att lämna moderklubben som han varit trogen i alla år, bortsett en utlåning till Mörrum under lockoutsäsongen 2004/05.

Endast detaljer uppges nu återstå innan Söderberg skriver på ett kontrakt för Linköping.

Det har tidigare rapporterats att Brynäs, Frölunda,

Luleå och Färjestad visat intresse, men de klubbarna uppges nu vara borta ur bilden. Linköping ska ha vunnit dragkampen mot Frölunda.

”Spelskicklig kille”

– Calle har fått en god bild av Linköping och blivit lovad en framträdande roll i laget. Alla detaljer är inte klara än, men intresset är ömsesidigt och affären beräknas bli helt klar om några dagar, säger Sportbladets källa.

Linköpings sportchef Johan Hemlin vill inte bekräfta uppgifterna, men säger:

– Jag kommenterar sällan enskilda spelare. Men Calle Söderberg är en spelskicklig kille, och om han skulle få för sig att lämna Malmö skulle det vara intressant för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM