Han lyfte jumbon

HOCKEY

Frölunda tog hjälp av mental coach: ”Uppfriskande”

GÖTEBORG. Oväntad storseger mot serieledande Skellefteå.

Sportbladet kan avslöja att Frölunda hade ett krismöte med en mental coach dagen före.

– Det var ett riktigt bra snack och säkert nyttigt för många, säger Joel Lundqvist.

Foto: JUBEL – TILL SLUT Efter sex raka förluster fick Joel Lundqvist och Frölunda fira en seger igen i mötet med Skellefteå.

Sistaplatsen blev droppen. På lagkaptenen Joel Lundqvists initiativ kallades den välkände mentale coachen Kjell Enhager, 53, in.

Lerumsbon Enhager hjälpte Frölunda vid ett par tillfällen i fjol. Mötet före träningen i fredags, dagen efter den bedrövliga insatsen mot AIK, var det första för säsongen.

Resultatet kom omedelbart. Frölunda var som ett helt nytt lag och körde över serieledande Skellefteå med 4–1.

”Inget hokuspokus”

Efter den oerhört viktiga trepoängaren i jakten på slutspelsplats hyllade spelarna Kjell Enhager.

– Han är väldigt bra. Enkel och med mycket energi i sig. Han påminner oss om smågrejer som gör stor nytta och får oss att fokusera på rätt saker, sådant som vi kan påverka. Men det är inget hokuspokus, säger Joel Lundqvist utan att vilja gå in på detaljer.

Tomi Kallio:

– Mötet med ”Kjelle” bidrog absolut till segern i dag. Det fick oss att glömma AIK-matchen och tänka på de positiva bitarna. Vi har haft jättemånga snack inom gruppen den här säsongen, men nu var det väldigt uppfriskande att få höra en ny röst.

Respektlöst lag

Nicklas Lasu, som elegant krutade in 3–0-målet, är inne på samma linje.

– Det var inget hockeysnack alls, vilket var skönt. Det var mer ett förtydligande, att det är vi mot världen. Om segern i dag var en ”Kjelle-effekt” får han gärna komma varje match, säger Lasu.

Kjell Enhager var på plats i Scandinavium i går kväll. Han fick se ett respektlöst och aggressivt Frölunda. Ängsligheten var som bortblåst.

– Ursäkta mitt språk, men det här var jävligt roligt. Jag älskar att jobba i skarpt läge.

Exakt vad var det du gjorde?

– Det handlar om att kunna hantera sina tankar och känslor. Man spelar bäst när man inte tänker och det försöker jag hjälpa dem med. Men jag vill inte bli mer detaljerad än så i nuläget, säger Enhager, som lär bli anlitad av Frölunda igen.

– Du får fråga Joel, men det blir säkert någon form av fortsättning.

ARTIKELN HANDLAR OM