Omkastningarna gav effekt för Almtuna

HOCKEY

Äntligen mål för Johan Berggren och William Wallén

Foto: Johan Berggren.

Tre raka förluster och grus i både offensiven och defensiven.

Då kastade Almtunatränaren Bobo Simensen om i laget och fick effekt i och med två premiärskyttar och en 3-2-seger mot Oskarshamn.

- Vi hade snackat om att vi måste minimera misstagen, säger tvåmålsskytten Johan Berggren.

Almtuna har haft en krisstämpel hängande över sig de två senaste veckorna efter tre raka förluster där varken offensiven eller defensiven fungerat.

Facit: tre matcher, tre gjorda mål, 16 insläppta och noll poäng.

Poängmakare vaknade

Det föranledde omkastade kedjeformationer av tränaren Bobo Simensen, vilket fick omedelbar effekt i den svåra bortamatchen mot Oskarshamn som till slut kunde vinnas med 3-2.

Ommöbleringen väckte några av Uppsalalagets slumrande poängmakare.

Johan Berggren, som gjorde tio baljor ifjol, stod inför matchen på noll poäng, men nu skickade box play-specialisten in såväl 1-0 och 2-1.

- Ärligt talat så har jag inte bekymrat mig om måltorkan, men det var ändå skönt att det äntligen lossnade, säger Berggren som inte är känd som någon stor målskytt.

- Nej, det kan man verkligen inte säga, men jag fick två bra framspelningar av Niklas (Anger) så det gjorde det hela mycket enklare.

”Behöver fler som stiger fram”

William Wallén, som gjorde tio mål på tolv matcher ifjol, avslutade sedan sin poängtorka genom att göra sitt första mål för säsongen fram till 3-1.

- Vi behöver fler killar som stiger fram och gör mål och kanske lossnar det lite nu. Vi har pratat om att vi måste gå rakare på mål, men också att vi inte ska bjuda på så mycket bakåt, vi har gjort stora misstag tidigare, säger Beggren.

I kassen fick Alexander Hamberg chansen efter två matcher på bänken och han motade 28 av 30 skott och nu gör Almtuna en omstart och siktar uppåt i tabellen.

- Vi har dippat lite i de senaste matcherna, så det var verkligen viktigt att vinna den här matchen, menar Berggren.

ARTIKELN HANDLAR OM