Mika Zibanejad om den nya stjärnstatusen: 'Jag är redo'

Foto: TVÅ SAKNADE Nichlas Falk får ursäkta. Även fast han är saknad av fansen så slog beskedet om att Mika Zibanejad återvänder till elitserien ner som en bomb i går. Djurgårdsfansen längtar efter att få se supertalangen spela igen.
HOCKEY

Mika Zibanejad är tillbaka i Djurgården – i en helt ny roll.

I fjol: En orädd nykomling som tog för sig och gjorde succé.

Nu: NHL-frälsaren som ska vända trenden.

– Jag är redo på att jag har mer press på mig, säger Zibanejad.

I går kom beskedet Djurgården kanske inte vågat hoppas på – men ändå haft med sig i bakhuvudet. Efter åtta spelade NHL-matcher beslutade Ottawa Senators att skicka hem Mika Zibanejad till elitserien och Djurgården.

För huvudpersonen själv var det blandade känslor.

– Men det är ändå skönt att få besked var man står och var man ska någonstans, säger Zibanejad.

– En del av mig vill vara kvar, men en annan del vill spela i Djurgården en säsong till. Nu blev det som det blev och jag är inte ett dugg ledsen på det sättet, jag är glad att få chansen med Djurgården ett år till och kunna utveckla mitt spel. Nu vet jag verkligen vad som krävs av mig för att spela här borta.

”Betyder väldigt mycket”

Det blir en ny roll för 18-åringen. I fjol slog han igenom med dunder och brak när han gick från okänd J20-spelare till en av lagets bärande spelare. Nu väntar sig många att han ska axla samma roll igen.

Direkt efter att nyheten släpptes överöstes sportbladet.se av positiva kommentarer – ”Gräter glädjetårar”, som någon skrev.

– (skratt) Det är otroligt kul att få det välkomnandet hem, att få komma hem och verkligen känna sig välkommen – det betyder otroligt mycket. Det stödet man har, det kände man redan förra året. Det ska bli otroligt kul och spännande att få komma hem och försöka gå så långt som möjligt med Djurgården.

Hur hanterar du den press det medför?

– Jag är redo på att få lite mer press just med tanke på hur det gick förra året och hur det har gått hittills. Men det blir press var man än kommer, det är något jag får lära mig leva med, nu känns det som att det bara är att åka ut och ha kul och försöka utveckla sitt spel så gott det går.

Ligger under strecket

För Djurgården innebär det att man slipper leta efter en center.

Laget har haft en tung inledning på säsongen och ligger med 14 spelade matcher under slutspelsstrecket.

– Jag tycker vi har ett väldigt bra lag. Jag hoppas vi har haft vår tunga period, om man ska kalla det så, i början på säsongen så att vi slipper ha det senare vid viktigare tillfällen. Det är som det är, ibland går det lite upp och ned, jag hoppas jag kan försöka bryta den trenden och komma in i en vinnande trend. Det ska bli intressant.

”Vet vad som krävs”

Vad tar du med dig från tiden i NHL?

– Nu vet jag vad som krävs av mig för att kunna spela på den här nivån och jag har ändå bevisat för mig själv att jag kan det. Jag håller med en del om att det kan vara det bästa för mig att spela i Djurgården och kunna ta med mig de här små detaljerna som jag verkligen behöver jobba på för att bli bättre och kunna ta en ännu större roll där borta.

Zibanejad lär tidigast vara aktuell för matchen mot Frölunda kommande tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM