”Exorcismen är klar”

avPer Bjurman

HOCKEY

Boston fick gruvlig revansch på Flyers - möter Tampa i konferensfinal

DETROIT. Boston Bruins har fått sin revansch på Philadelphia Flyers.

De fullbordade i natt sin ”sweep” med en fjärde raka seger och går nu vidare till konferensfinal mot Tampa.

– Exorcismen är klar. Vi har gjort oss kvitt demonerna från ifjol, säger målvaktsstjärnan Tim Thomas.

Flyers-fansen hoppades in i det sista på en repris av undret ifjol.

Även då låg ju Broad Street Bullies under med 3-0 inför fjärde matchen, men lyckades slå tillbaka i sista stund – och iscensatte sedan en helt historisk vändning.

Men det blidde det inget med i år.

Tvärtom var Bruins som fick gruvlig revansch medelst fyra raka och klara segrar.

”Gjort oss kvitt demonerna”

I natt vann de till slut med 5-1.

– Otroligt skönt. Exorcismen är klar nu, vi har gjort oss kvitt demonerna från förra säsongen. Vi talade inte om dem så mycket, men de fanns såklart där, säger Tim Thomas, formidabel i natt igen, till tv-kanalen CBS.

– Det här är stort för hela Boston, fansen i den här staden har haft vänta länge på att vi ska passera den andra slutspelsomgången.

”Blir en sjuhelsickes serie”

Nu blir det alltså konferensfinal – mot överraskningslaget Tampa Bay Lightning.

– Det blir en sjuhelsickes serie, de är ”on a high” just nu, men vi ser verkligen fram emot att få spela mot dem, säger 43-årige veteranen Mark Recchi.

För Flyers är den tidiga sortin en tung besvikelse. De gick ju till sist till final ifjol och har hela säsongen haft siktet inställt på att återvända dit – och vinna.

Men av någon anledning slutade laget spela som just ett lag under andra halvan av säsongen och dessutom blev den horribla målvakssituationen fullständigt ohållbar.

Samma målvakt

I natt var blott andra gången under hela slutspelet som coachen Peter Lavoliette inte såg sig nödgad att byta burväktare.

När konferensfinalen mellan Boston och Tampa börjar är ännu inte klart, det beror på när de två återstående serierna i väst avslutas, men förmodligen spelas den första matchen i TD Garden i Boston i mitten av veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL