Daniel Viksten bröt en ny trend

avJonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mora bröt Bofors hemmasvit

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Daniel Viksten.

Moras Daniel Viksten är den stora trendbrytaren just nu.

Han stoppade Almtunas segersvit, och med två nya mål så bröt han också Bofors hemmatrend när Mora vann med 3-1.

– Det var en tight match, säger tvåmålsskytten.

Tidigare i veckan sköt Daniel Viksten två mål, inklusive den avgörande straffen, när Mora vann mot Almtuna och därmed stoppade Uppsalalagets svit om nio raka segrar.

Mot Bofors slog Viksten till igen och prickade in både 2-0 och 3-1 i Nobelhallen när Mora vann igen, och därmed stoppade Bofors svit på sju raka hemmasegrar.

Senast värmlänningarna förlorade på hemmaplan var i november.

– Det känns riktigt bra och det bevisar att vi som lag är på gång, säger Viksten.

Mål med en sekund kvar

Samtliga mål föll i mittperioden. Jens Jakobs sköt 1-0 och bara dryga minuten senare kom Vikstens 2-0. Fredrik Höggren reducerade för hemmalaget strax därefter, innan Viksten med blott en sekund (!) kvar av mittperioden satte 3-1-pucken.

– Det var en ganska tight match och Lasse Johansson gjorde det bra i vårt mål. Tre av målen kom snabbt och det var där matchen avgjordes, och det var skönt att det var till vår fördel, säger Vikstens vars 3-1-mål var mer eller mindre avgörande.

– Jag hade inte koll på tiden men det blev ett psykologiskt viktigt mål, och det var väl det målet som avgjorde. I tredje försvarade vi ledningen på ett bra sätt

Fyra mål på två matcher

Viksten har därmed gjort fyra mål på de två senaste matcherna och Mora har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Segern innebar också att Mora hakade av Bofors i tabellen. Dalalaget, som är åtta, är nu sex poäng före i sammandraget.

– Det är bara sexpoängsmatcher just nu, det är riktigt roligt, säger Viksten som hoppas på en fortsättning på sitt målstim.

– Jag vet inte varför det lossnat nu, men jag kommer till bra lägen och ibland är man i bra perioder och det är bara att försöka att hålla i det.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM