Vegas föll efter galet övertidsdrama

avPer Bjurman

NASHVILLE. Det GÅR att slå Vegas Golden Knights i playoff.

San Jose vann andra matchen i T-Mobile Arena i morse – i andra övertidsperioden.

– Skönare blir det inte, säger hjälten Logan Couture efter den dramatiska 4-3-segern.

Efter fem raka vinster – fyra mot LA Kings och en mot San Jose Sharks – fick de gyllene riddarna från Strippen i Las Vegas slutligen veta hur det känns att förlora en Stanley Cup-match i natt.

De kom visserligen tillbaka efter att ha tappat 2-0-ledning – fixad med två William Karlsson-mål – och utjämnade innan full tid. Dessutom hade de ett mål inne i slutet av första övertidsperioden och hann jubla och fira, men efter videokontroll dömdes det bort.

Foto: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Jag såg inte vad som hände, men Marty Jones, vår målvakt, blir nästan aldrig upprörd så jag förstod att något var fel och när vi kollade video såg vi att han blev omkullåkt inne i målgården så det var riktigt att det dömdes bort, säger Sharks-forwarden Logan Couture till NBC.

”Tycker vi förtjänade det”

Sedan drog Knights mycket slarvigt på sig två utvisningar i rad i början av andra OT-perioden och under powerplay nummer två kunde Logan Couture, elegant framspelad av Kevin Labanc, stänka in avgörande 4-3 bakom Marc-Andre Fleury.

– Skönare blir det inte, fortsätter hjälten.

– Men jag tycker vi förtjänade det, vi var väldigt mycket bättre än i första matchen, på alla sätt och gjorde det mycket svårare för dem.

Med hajarnas replik är serien alltså utjämnad och står 1-1.

Nästa match spelas natten till tisdag – i San Jose. 


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM