Förlänger med Lasu – tvekar om Axelsson

Av: Jimmie Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kahnberg erbjuden nytt kontrakt

Nicklas Lasu blir kvar.
Foto: BILDBYRÅN
Nicklas Lasu blir kvar.

Frölunda förlänger med Nicklas Lasu.

Men klubben uppges tveka om Dick Axelsson.

– Att Dick har både kapacitet och talang finns det ingen som helst tvekan om. Frågan är vem som kan få ut det ur honom, säger källor inom Frölunda till GP.

Frölunda ser om sitt lagbygge inför kommande säsong. Nu är det klart att Nicklas Lasu, 23, blir klubben trogen i ytterligare två år. Lasu, med rötterna i Mölndal, har spelat i Frölunda sedan juniortiden och debuterade i A-laget 2008.

– Jag är väldigt nöjd med att kunna fortsätta två år till i Frölunda. Jag trivs väldigt bra här. Hjärtat finns liksom här på västkusten, säger Lasu i ett pressmeddelande.

Spelat i varje match

Lasu har deltagit i samtliga Frölundas elitseriematcher den här säsongen och stått för ett mål.

– Med Nicklas kvar i laget har vi lagt en viktig bit i lagpusslet för nästa säsong. Han är ett levande bevis på att vi har gjort rätt under lång tid och att vi jobbar rätt när det gäller utveckling av unga hockeytalanger, säger klubbdirektören Anderz Larqvist i pressmeddelandet.

Inlett diskussioner  

Enligt GP har Frölunda också gett ett nytt kontraktsförslag till Magnus Kahnberg, 32. Däremot uppges klubben tveka om Dick Axelsson, 25, som gjort 19 poäng i elitserien den här säsongen.

– Att Dick har både kapacitet och talang finns det ingen som helst tvekan om. Frågan är vem som kan få ut det ur honom, säger en källa till GP.

Tidningen skriver att Frölunda och Axelsson har inlett samtal, men att inget förslag har presenterats.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN