Blytungt, Leksand

Publicerad:
Uppdaterad:
Leksands målvakt Frans Tuohimaa.
Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Leksands målvakt Frans Tuohimaa.

HOCKEY

Efter hemmafiaskot senast:
Leksand föll igen – efter jättedrama mot Karlskoga – och är fast i botten av tabellen.
– Det är mitt ansvar, jag vill inte att det står att jag skyller på spelarna, säger tränaren Sjur Robert Nilsen.

Det är tunga Leksandstider nu.
Efter förnedringen senast hemma mot Almtuna (0–5) kom nästa motgång för klassikerlaget.
Trots ledning med både 1–0 och 2–1 i bortamötet mot Karlskoga, och stundvis stor dominans, blev det inga poäng i kväll heller – efter stor dramatik.
Efter att Karlskoga vänt, 1–2 till 3–2 satsade Leksand framåt i matchens slutskede och tog time out med sju och en halv minut kvar att spela

Kortvarig glädje

Till slut forcerades pucken in när Tobias Ericsson sköt 3–3 med tre minuter kvar att spela och Leksand troddes ha fixat en poäng i den svåra bortamatchen.
Men glädjen blev kortvarig.
Bara 33 sekunder senare replikerade Karlskoga genom Gustaf Thorell och när Fredrik Höggren satte 5–3 i tom kasse med 22 sekunder kvar var värmlänningarnas fjärde raka seger säkrad.
– Det börjar bli för många gånger nu att vi ger motståndarna för enkla mål. 2–2-målet var ett individuellt misstag av oss. Även det fjärde och det femte. Det är jättetungt, det grinar emot oss, säger tränaren Sjur Robert Nilsen.

Nära kvalstrecket

Förlusten var Leksands åttonde för säsongen och endast bättre målskillnad än Timrå räddar Dala-laget från att inte ligga under negativt kvalstreck.
– Stundvis spelar vi bra hockey, men det är de individuella misstagen som straffar oss hårt.
– Men det är mitt ansvar. Jag är ytterst ansvarig och jag vill inte att det står i tidningen att jag skyller på spelarna, fortsätter Leksandstränaren.

■ ■ ■

Ett annat skrällgäng, Tingsryd, föll oväntat i hemmamötet med tabelljumbon Sundsvall. Medelpadslagets färskaste värvningar, bröderna Victor och Oscar Ahlström, verkar betala tillbaka sig när den sistnämnde sköt Sundsvalls ledningsmål i den första perioden. David Lidström ökade på till 2–0 innan Mats Hansson, backen, sköt det matchvinnande 3–1-målet i slutskedet av mittperioden. Och så slutade matchen.

■ ■ ■

På förhand var Björklöven en av favoriterna att vinna hockeyallsvenskan, men Umeålaget har haft det tufft inledningsvis och sladdar i botten av tabellen.

Mot Almtuna kom nästa käftsmäll.

Trots en tidig ledning (Lucas Sandström efter 4.26) klappade Björklöven ihop och släppte in tre mål – på 39 sekunder.

Michael Haga kvitterade 17.58 in i den första perioden, Henric Nordin sköt 2–1 till Uppsalalaget efter 18.24 och bara 13 sekunder senare gjorde Martin Janohls 3–1.

Matchen slutade till sist 7–4 till Almtuna och Björklöven är fast i botten av tabellen.

■ ■ ■

Västerås öser på i tabelltoppen, men hemmamatchen mot bottenlaget Timrå blev oväntat hård. Först i slutminuterna kunde serieledaren bärga de tre poängen när Stefan Gråhns sköt in 3–2-målet med drygt tre minuter kvar.

Timrå tog sedan ut målvakten i hopp om kvittering, men då skickade Jan Urbas in 4–2 i öppen kasse.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!