Djurgården överens med KHL-stjärna

HOCKEY

Uppgifter till Sportbladet: Patrick Thoresen återvänder

1 av 3

Djurgården får sin drömförstärkning.

Enligt Sportbladets uppgifter återvänder publikfavoriten Patrick Thoresen, 31, till Stockholm.

Klubben är muntligt överens med den norska stjärnforwarden.

Hemligheter om spelarna i Djurgården

Djurgården är på väg att genomföra några riktigt tunga värvningar.

Sportbladet har tidigare skrivit om de båda Leksandsspelarna Tomi Sallinen och Linus Hultström. Och nu är Stockholmsklubben även muntligt överens med Patrick Thoresen.

Nobbar Schweiz

Under flera månader har det spekulerats om Patrick Thoresens framtid. Kontraktet med ryska storklubben SKA St Petersburg går ut efter säsongen. Och den norska landslagsforwarden antydde tidigt att det här blir hans sista säsong i Ryssland.

Därmed var också jakten igång bland framför allt schweiziska och svenska klubbar.

Huvudspåret var från början spel Schweiz, men av olika anledningar blev det ingen lösning där. Bloggaren Mr Madhawk skrev i går att Thoresen var nära en flytt till Djurgården. Och enligt Sportbladets uppgifter är nu Djurgården överens med Thoresen.

En riktig drömvärvning för Djurgården som länge varit på jakt efter en ledande forward. Thoresen gjorde succé under sina två säsonger i klubben mellan 2004–2006, och var en stor favorit bland supportrarna. Framgångarna i Djurgården ledde till ett NHL-kontrakt med Edmonton Oilers.

Illa ute i semifinalen

St Petersburg spelar just nu semifinal mot CSKA Moskva i Gagarin Cup och ligger under med 0–3 i matcher.

Enligt vad Sportbladet erfar handlar det om ett kontrakt på 1+1 år, men ingenting kommer att göras klart förrän Thoresens säsong i Ryssland är över.

Den här säsongen har norrmannen svarat för 37 poäng (17+20) på 48 matcher för CSKA.

Djurgårdens vice vd K-G Stoppel, som är den som ansvarar för lagbygget, är fåordig när han konfronteras med uppgifterna.

– Om Thoresen vill spela för Djurgården vore det förstås fantastiskt. Men jag kommenterar ingenting angående påståendet om att han skulle var klar. Vi får se vad som händer när han är klar med säsongen i Ryssland.

Hemligheter om spelarna i Djurgården

ARTIKELN HANDLAR OM