Crosbys 300:e – men Penguins föll i derbyt

Publicerad 2015-04-02

Sidney Crosby nådde milstolpen 300 NHL-mål.

Men där tog också det roliga slut.

Philadelphia slog nämligen Pittsburgh med klara 4–1.

DOKUMENT: Penguins-legendaren Ron Francis snittade en poäng per match i 1700 matcher

Trots att Philadelphia Flyers redan är borta från allt vad slutspel heter såg spelarna oerhört taggade ut i Pennsylvania-derbyt i natt.

Visserligen tog hemmalaget Pittsburgh ledningen genom lagkaptenen Sidney Crosby redan efter 3.29 minuters spel. Crosby slog in pucken från nära håll efter en framspelning av Patric Hörnqvist.

Därmed blev Penguins och NHL:s störste stjärna den förste spelaren att nå 80 poäng denna säsong, men en annan milstolpe var mer magnifik. Det var nämligen 27-åringens 300:e NHL-mål.

Men det hjälpte inte Pittsburgh. Under resten av matchen handlade det mest om Flyers som svarade för fyra raka mål och vann rättvist med 4–1. Två av fullträffarna kom från Braydens Schenns klubba.

– Det är trevligt att nå den siffran men det hade så klart varit mycket trevligare om vi vunnit, säger Crosby till nhl.com.

Buffalo, bottenlaget i NHL, vann sin andra raka match efter att ha vänt 1–3 till 4–3 hemma mot Toronto. Därmed är Sabres bara två poäng efter NHL:s nästjumbo Arizona.

Hur lagen placerar sig är viktigt inför draften i sommar. Ju sämre placering i sluttabellen desto större chans är det för klubbarna att få drafta först.

Johan Larsson passade snyggt fram till Matt Moulsons 3–3-kvittering i power play.

DOKUMENT: Penguins-legendaren Ron Francis snittade en poäng per match i 1700 matcher