Här är Sveriges trupp till JVM

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

TVÅ Nylander med i truppen: ”Han bryter mönstret”

Den svenska JVM-truppen är presenterad.

Och det blir två bröder Nylander i truppen. Alexander Nylander blir den enda 98:an i laget.

– Han bryter mönstret, en spelare som kan dra en gubbe när matchen står och väger, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Sverige är redo att jaga JVM-guld igen.

I dag presenterade förbundskapten Rikard Grönborg killarna som ska göra det – och det blev ganska skrällfritt.

Truppen består av tre målvakter, åtta backar och femton forwards, den ska bantas med en back och två forwards innan turneringen ska börja.

På backsidan är det etablerade SHL-spelare nästan rakt igenom. Skellefteå, Djurgården och Linköping har två namn var (se nedan). Däremot får varken Oliver Kylington eller Rasmus Andersson plats i laget vilket betyder att Sverige kommer till spel helt utan högerskjutande back.

– Rasmus har varit med i processen, vi åkte dit och såg honom i en hemmiljö, men vi vägde honom mot andra och valde åtta andra backar, säger Grönborg.

Kovacs petad

Offensivt leds laget av AHL-spelarna Adrian Kempe och William Nylander – som också får med sig brorsan Alexander Nylander som är yngst i truppen med sina 17 år.

– Vi kände att det var lite det vi saknade förra året, en spelar som bryter mönstret som kan dra sin gubbe när matchen står och väger, säger Grönborg om "Mini-Nyllet”.

En forward som lämnas utanför är Robin Kovacs, AIK. Han vann skytteligan i novemberturneringen och har gjort 11 mål på 22 matcher i allsvenskan för AIK.

De SHL-klubbar som släpper flest spelare är Djurgården, Brynäs, Frölunda och Skellefteå (alla tre var). De spelarna missar fyra matcher i serien.

JVM spelas i Helsingfors mellan 26:e december och 5:e januari. Sverige spelar premiärmatch mot Schweiz på annandag jul.

Publicerad: