SHL Svenska hockeyligan

NHL-meriterad back till SHL-nykomling

Av: 

Martin Tolén

HOCKEY

Tuff kanadensare klar för Rögle: "Är inte rolig att möta"

Rögle plockar in NHL-rutin till SHL-återkomsten.

I dag presenterades 26-årige Kevin Marshall som har ett förflutet i Philadelphia Flyers.

– En hårt arbetande back som inte är rolig att möta. Han kommer att göra så vi blir ännu jobbigare att möta, säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson till klubbens hemsida.

Rögle är tillbaka i SHL och har i dag gjort klart med NHL-meriterade Kevin Marshall.

Den 26-årige kanadensiske backen har gjort tio NHL-matcher med Philadelphia Flyers, men kommer närmast från tre AHL-säsonger med Toronto Marlies.

– Vi har fått mycket goda vitsord om Kevin. Det är en hårt arbetande back som inte är rolig att möta. Han kommer att göra så vi blir ännu jobbigare att möta, hans främsta styrka är i egen zon. Han har dessutom ett bra förstapass, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson till klubbens hemsida.

Känner Tessier

Kontraktet är skrivet på ett år och den senaste säsongen spelade backen 44 matcher i AHL vilket resulterade i sju poäng. Kanadensarens styrka ligger dock i defensiven.

– Proffsåren har varit fantastiska. Jag har fått chans att spela med och mot toppspelare. Jag hatar att förlora och gör allt för att vinna. Jag vill ge mina forwards en bra chans att anfalla genom ett bra förstapass, säger Kevin Marshall.

En del i värvningen hade en annan Röglevärvning, Kelsey Tessier, som Marshall spelat både med och mot under tiden i Nordamerika.

– Vi tränar en del ihop på somrarna i Montreal. Han har pratat väl om Rögle och om staden. Han berättar om det stora intresset och passionen för klubben, det känns bra, säger Kevin Marshall.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Rögle BK

Philadelphia Flyers

Kevin Marshall