Stjärnornas fight – i utklassningen

Uppdaterad 2015-08-13 | Publicerad 2015-08-11

Linköping vann galna träningsmatchen med 6–0

LINKÖPING. Slagsmålet hängde i luften och i andra perioden brakade det loss rejält mellan Daniel Rahimi och Jimmie Ericsson.

Landslagsspelarna fick matchstraff efter att ha kastat handskarna och gått en fight.

– Jag tyckte han spelade vårdslöst ett tag och jag ville visa att det inte är helt okej, säger Jimmie Ericsson efter förlusten.

Följ ämnen

Rankning: De har SHL:s bästa kedja 15/15

Skellefteå har varit ett mardrömsmotstånd för LHC. De tre senaste säsongerna har västerbottningarna slagit ut Linköping i semifinal, och det brukar bli heta möten mellan lagen. Så även denna gång. Det tog bara drygt två minuter innan Daniel Rahimi skickade in Adam Pettersson med en väldig kraft i sarghörnet.

Slog Rahimi i ansiktet

Medan Skellefteåforwarden tog sig av isen, vände LHC spelet och Simon Hellholm, 18, kunde sätta 1-0 bakom Erik Hanses.

Därefter fortsatte det att smälla i närkamperna.

I mitten av andra perioden blev det ett rejält gruff där i stort sett alla spelare på isen var inblandade. Några minuter senare var det dags igen. Efter en sargduell i hörnet började Skellefteås lagkaptenen Jimmie Ericsson att slå Daniel Rahimi i ansiktet, men Rahimi backade undan och det slutade med två minuter på Ericsson.

Slängde handskarna

LHC:s backbjässe backade dock inte undan i mitten av andra perioden. Då rök han och Jimmie Ericsson ihop och den här gången slängde båda handskarna. De vevade ett tag och båda fick sedan matchstraff.

– Jag tycker publiken eldar igång matchen och det gick han (Rahimi) igång på. Jag tyckte han spelade vårdslöst ett tag och jag ville visa att det inte är helt okej. Man ska inte slåss på en hockeybana, men någon gång händer det. Shit happens, säger Jimmie Ericsson.

Vad säger du om fighten då?

– Jämn tillställning. Det svingades från båda håll.

Daniel Rahimi:

– Jimmie är en vinnarskalle och det är jag också. Det blev mycket känslor, och det tyckte jag gällde alla.

Slutresultat: 6–0

Själva matchen då? Anton Blomberg gjorde 2-0 knappt tio minuter in i första perioden och sedan blev det ketchupeffekten i andra perioden.

Niklas Fogström gjorde 3-0, 16 sekunder senare satte Andrew Gordon 4-0 och i boxplay var det än en gång dags för nyförvärvet Andrew Gordon att näta. Skellefteå lyckades inte spräcka Marcus Högbergs nolla och i stället för en reducering kunde Broc Little fastställa slutresultatet till 6–0, inför 2 242 åskådare i Stångebro Ishall.

–  Inte mycket att säga. Vi förlorade mot ett bättre och aggressivare lag i dag. Det positiva är väl att vi fick testa lite nya unga killar, men det är aldrig roligt att förlora hockeymatcher, säger Skellefteås tränare Hans Wallson.

Rankning: De har SHL:s bästa kedja 15/15