Henrik Sedin

Sedinarna har vaknat – målskyttar i natt

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

”Han öppnar fina ytor för oss”

NEW YORK. Bröderna Sedin har verkligen kommit igång igen.

Henrik gjorde ännu ett mål, givetvis på assist från Daniel, när Vancouver tog en viktig seger mot divisionskonkurrenten Minnesota i natt.

– Sedan vi började spela med Alex Burrows igen har målproduktionen kommit igång för både mig och ”Danne”. Han öppnar fina ytor för oss, säger Canucks-kaptenen till Sportbladet efter 3-2-segern.

Racet runt strecken i den västra NHL-tabellen börjar bli riktigt infernaliskt och snudd på varje vunnen och förlorad poäng är utslagsgivande.

Innan nattens hemmamatch mot Minnesota ramlade Vancouver till exempel tillfälligt ner på wild card-plats – för att Calgary strax innan lyckades slå Boston.

Därför var det extremt viktigt för Canucks att vinna mot divisionskonkurrenten Wild – som ju också stormar på bakifrån – och efter viss möda lyckades de också med det.

– Det var en väldigt betydelsefull seger och det känns väldigt bra att vi kan slå dem fast vi har så många skadade. Vi saknade till exempel tre ordinarie backar ikväll, säger Henrik Sedin när vi når honom efter slutsignalen.

– Men vi fortsätter ändå rulla på fyra kedjor, vi har den bredden i år, och till slut var det Alex Biega, som spelade sin första match, som satte matchvinnande målet. Väldigt roligt.

”Öppnar fina ytor”

Och det var Henrik själv som stod för assisten. Han hade dessförinnan gjort ett eget mål – på assist från brorsan Daniel. Den gamla klassikern har Canucks-fansen kunnat glädja sig åt rätt frekvent på slutet. Efter en en okaraktäristiskt ”tyst” period gör tvillingarna mål nästan varje match igen.

– Sedan vi började spela med Alex Burrows igen har målproduktionen kommit igång för både mig och ”Danne”. Han öppnar fina ytor för oss, konstaterar ”Henke”.

Nu flyger Vancouver över hela kontinenten för matcher mot New York Rangers, New Jersey Devils och New York Islanders senare i veckan.

– Det ska bli kul, hoppas bara vi hinner dit innan nästa snöstorm. Kallt? Jo, men det är vi vana vid.

Gabriel Landeskog börjar få upp temperaturen ordentligt.

Han gjorde mål för tredje matchen i rad när Colorado i natt sopade till Arizona med 5-3.

Oliver Ekman-Larsson prickade samtidigt in sitt sjuttonde för säsongen – och utökade därmed ledningen i backarnas målliga – men det var dessvärre som vanligt förgäves.

– Vi spelar inte som ett NHL-lag just nu, suckar coachen Dave Tippett.

Boston Bruins hade 3-0-ledning en bit in i andra perioden i nattens bortamöte med Calgary, men hemmalaget kom tillbaka och hann utjämna innan slutsignalen – och när bara två sekunder återstod av övertidsperioden avgjorde TJ Brodie.

Mikael Backlund stod för en assist under den mäktiga upphämtningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Sedin

Daniel Sedin

NHL

Vancouver Canucks

Ishockey