Vann galen match: ”En av dom märkligaste”

Publicerad 2015-01-04

Släppte tre mål på tre minuter – vände igen

NEW YORK. Det var rena vilda västern mellan LA Kings och Nashville i Staples Center i natt.

Gästerna vann med 7-6 på övertid – efter att först ha tappat tremålsledning under sista periodens två avslutande minuter.

– Det är en av dom märkligaste matcher jag spelat. Men två poäng är två poäng så vi får trots allt vara nöjda, säger målskytten Mattias Ekholm till Sportbladet.

NHL-säsongen fortsätter i ytterligare tre månader, men det är nog ett säkert tips att dess vildaste och knäppaste match redan är avgjord i och med mötet mellan Kings och Predators i natt.

Gästerna såg länge helt överlägsna ut och hade fyra minuter in i andra perioden ledningen med 5-1.

Sedan lyckades hemmalaget reducera två gånger om, men en bit in i tredje gick Nashville upp till 6-3 och eftersom det resultatet fortfarande stod sig när klockan visade på 17.58 var matchen avgjord.

Trodde alla.

Tre mål på tre minuter

Men då iscensatte Kings en forcering av den sort som under fjolårets klassiska playoff-resa fick världen att se dem som kackerlackor som aldrig går att bli av med – och gjorde tre mål inom loppet av tre minuter.

På den mäktige Pekka Rinne.

– Det är en av dom märkligaste matcher jag spelat, säger Nashville-backen Mattias Ekholm när vi når honom efteråt.

– Det kändes ju som att vi satte spiken i kistan med 6-3-målet. Men på något vis kom de tillbaka...

Det var dock inte slut med knas för det.

”Skickade in på chans”

Den övertidsperiod som följde hann bara pågå i arton sekunder innan Filip Forsberg hittade backen Roman Josi med en förträfflig passning mitt i slottet och sedan var Nashville-seger säkrad ändå.

– Väldigt skönt. Två poäng är två poäng så vi får trots allt vara nöjda, fortsätter Ekholm.

Som själv gjorde sitt andra mål för säsongen i början av andra perioden.

– Det var lite av en slump. Pucken kom ut på blålinjen och jag såg att vi hade folk framför kassen, så jag skickade in den på chans och den gick in. Det var förstås skoj, säger han.

Viktor Stålberg, som efter långt elände med skador tidigare under säsongen kallades upp från AHL för just Kings-matchen, stod för en assist.

Följ ämnen i artikeln