Tre Kronor

Klart: KHL böjer sig landslagens krav

Av: 

Tomas Ros

Erik Karlsson

Stoppas av sina klubbar Jimmie Ericsson, Anders Nilsson, Linus Omark, Erik Gustafsson, Andreas Thuresson och Henrik Karlsson.
Stoppas av sina klubbar Jimmie Ericsson, Anders Nilsson, Linus Omark, Erik Gustafsson, Andreas Thuresson och Henrik Karlsson.

HOCKEY

Hela året har Pär Mårts kämpat mot KHL för att få loss spelare till Tre Kronor.

Men nästa år ser det ut att bli lättare.

Sportbladet kan avslöja att det nu är klart att KHL kommer ha spelledigt under landslagens speldatum nästa år.

I går tvingades Tre Kronor meddela att sex uttagna KHL-spelare valt att tacka nej till dubbellandskamperna mot Finland med kort varsel. Enligt Pär Mårts i samtliga fall beroende på att klubbarna satt press på spelarna att stanna hemma för att spela i KHL, trots att landslagsuttagningar på internationella speldatum alltid ska gå före enligt reglerna.

– Enligt reglementet ska de släppa spelare utan problem. Och vi har inte problem med KHL eller ryska förbundet centralt utan det är klubbarna som struntar i reglerna, berättade förbundets förhandlingsansvarige Peter Forsberg för Sportbladet igår.

Kan få böter

KHL centralt har till och med gått ut med en tillrättavisning och sagt att klubbarna kan få bötesstraff eller i värsta fall diskas om de inte följer reglementet.

– Jag tror kontentan blir att det inte kommer spelas KHL-hockey under brejken nästa år, sa Peter Forsberg.

Och han fick rätt.

Redan i dag blev det nämligen, enligt Sportbladets uppgifter, klart att KHL kommer ha spellediga dagar under de perioder där landslagen har sina speldatum.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Tre Kronor

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor