NHL

”Aldrig gjort fyra poäng i en match”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Klingberg i sanslöst stim

NEW YORK. Dallas Stars är tillbaka i slutspelsracet på allvar – och det kan de i hög utsträckning tacka John Klingberg för.

Den svenske rookie-backen var enastående i nattens bortafajt mot Winnipeg och stod såväl för två mål som för två assist.

– Jo, jag är väl inne i ett litet stim just nu och fyra poäng har jag aldrig gjort i en och samma match förr så det var ju lite speciellt, säger han till Sportbladet efter 5-2-segern.

Det ser i sanning ut som att Dallas Stars göteborgske backstjärna åter är tillbaka i det slag som fick tv-kommentatorerna i Texas att vråla om ”The legend of John Klingberg” under hans första NHL-matcher i november.

Han gjorde rena rama drömmålet mot Ottawa i torsdags – och i natt, i det svinkalla Winnipeg, var han alltså inblandad i nästan allt Dallas gjorde.

Han prickade själv in två mål och spelade fram till ytterligare.

– Jo, jag är väl inne i ett litet stim just nu och fyra poäng har jag aldrig gjort i en och samma match förr så det var ju lite speciellt. Det är alltid roligt att få vara med och bidra, säger 22-åringen på telefon från Manitoba-tundran.

Bra poängsnitt

Sammanlagt har John stått för nio mål och 15 assist, varmed han är trea i den svenska backligan efter blott Erik Karlsson och Niklas Kronwall – med femton färre matcher spelade!

Själv är han dock mest glad över att Stars efter segern över Winnipeg är med i det västra slutspelsracet på allvar igen.

– Det här var nog vår viktigaste match på hela säsongen, Jets är ju ett av lagen vi måste passera, så det känns väldigt gott att vi kunde vinna, säger han.

– Jets är svåra att möta, de spelar fysiskt och tajt, så det här gjorde vi riktigt bra.

Tobias Enström gjorde ett av Winnipegs tröstmål.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL