NHL

Alfredsson: ”Låt oss inte säga farväl”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Ottawa gav Alfredsson mäktig hyllning i natt

NEW YORK. Han klarade av att hålla sitt tal utan att falla i gråt.

Men det var en tagen Daniel Alfredsson som tog emot de gamla fansens gränslösa kärlek under avskedsceremonin i Ottawa i natt.

– Det är den kanske bästa stunden på isen någonsin, så överväldigande att det nästan inte går att greppa, säger ”Alfie”.

Karriären är över.

Daniel Alfredsson har gjort sitt sista stora framträdande på NHL-isarna.

Och vilken slutpunkt det blev.

Efter att ha signat ett unikt endagarskontrakt med sin gamla klubb – och för en kväll åter fått sitta vid sin gamla plats i omklädningsrummet – deltog han först under den mest bejublade uppvärmningen i Ottawas historia. Varje gång den förre kaptenen rörde pucken svarade de fullsatta läktarsektionerna med dånande ovationer – och när han gjorde mål på Craig Anderson lät det nästan som att han hade avgjort en Stanley Cup-final.

Sönerna i Karlssons tröja

Innan matchen mellan Senators och Islanders startade återvände han sedan för en formell ceremoni tillsammans med hustrun Bibi och sönerna Hugo, Loui, Fenix och William – de senare iklädda tröjor med ”storebror” Erik Karlssons namn och nummer på ryggen.

”Alfie, Alfie, Alfie”, skanderade 20 511 fans oavbrutet medan Daniel, påtagligt rörd, åkte runt isen med klubban sträckt över huvudet.

Därefter höll han ett kort och koncist tal.

– Tack så enormt mycket. Det är fantastiskt att vara tillbaka i Ottawa. Tack för alla minnen. De kommer att förbinda oss för evigt, hette det bland annat.

– Men åt oss inte säga farväl, låt oss säga på återseende.

”Jag hade gåshud”

Han föll aldrig i gråt, men var uppenbart tagen.

– Ja, det är den kanske bästa stunden på isen någonsin, så överväldigande att det nästan inte går att greppa. Jag hade gåshud, säger han efteråt till Ottawa Sun.

– Jag trodde inte att det att det skulle vara en sån stor deal att jag lägger av, men det går inte att tänka sig en bättre slutpunkt. Jag är oerhört tacksam att jag fick uppleva den här fantastiska atmosfären igen.

Blev sugen spel

Det var till och med så att superstjärnan blev lite sugen på att spela.

– Jag är egentligen inte alls i tillräckligt bra form för att spela några matcher , men jag blev så exalterad av upplevelsen att jag ett tag kände att ett par byten kanske ändå skulle funka, säger han med ett skratt.

Senators hade nog kunnat behöva hjälpen, för tyvärr – de lyckades inte hedra sin gamle ikon med någon särskilt stor match.

Daniels landsman Mika Zibanejad gjorde passande nog mål – på assist från just Erik Karlsson.

Men till slut vann Islanders ändå med 2-1.

VIDEO: Se Ottawas hyllningsceremoni för Daniel Alfredsson (extern länk)

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL