Brynäs bröt FBK:s imponerade svit

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Ett omdiskuterat mål skickade Brynäs till slutspel 2014/15.

Tränaren Thomas ”Bulan” Berglund ordnade en slutspelsplats för den förra krisklubben.

– Jag är grymt nöjd och stolt över grabbarna, säger Thomas "Bulan" Berglund till C More

Avgörandet – som kommer att bli omdiskuterat – kom efter 58.41 av matchen.

Brynäs Tomas Slovak sköt ett skott från backplats som gick via FBK-backen Ludwig Byströms bröst och in i mål bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

Rödin glad att han inte gjorde mål

Domarna tvingades att videogranska målet då Brynäs Anton Rödin stod framför mål med hög klubb. Domartrion bedömde att forwarden inte vidrörde pucken – därmed godkändes målet.

– Situationsrummet har granskat eventuellt spel med högklubb och Brynässpelaren träffar inte pucken med klubban. Den tar på Färjestads spelare och in i mål, säger Christer Lärking, videodomare, i C More.

Anton Rödin:

– Det var ett tag sen jag var så här glad att jag inte gjort mål, säger han.

C Mores expert Thomas Johansson kunde inte avgöra om Rödin var på pucken med klubban.

– Jag kan inte avgöra det, definitivt inte, säger han.

Färjestad tog ledningen efter en halvtimmes spel i Karlstad, Joakim Nygård tryckte in 1-0. Men precis som i Gävle senast kom Brynäs tillbaka genom Bill Sweatt. Sedan avgjorde som sagt Slovak.

”Jobbat arslet av oss”

Tommy Samuelsson, tränare i Färjestad, var missnöjd efteråt.

– Det är givetvis en besvikelse. Vi hade förhoppningar att vi skulle vinna den här serien, till att börja med, säger han.

– Vi har jobbat arslet av oss efter en tuff inledning av serien. Det har kostat kraft på vägen, men en stor eloge till grabbarna ändå.

”Bulan” tog över i januari

Brynäs har haft en jobbig säsong. I mitten av januari valde klubben att sparka huvudtränaren Tommy Jonsson och Thomas ”Bulan” Berglund tog över.

Hans insatser i båset har lyft klubben, som var nära att bli inblandad i kvalspelet ner till hockeyallsvenskan för två månader sedan.

– Det var grymt skönt med tanke på vilken säsong Brynäs haft. Det har varit problem hela säsongen men vi blir bättre och bättre och jag är grymt nöjd och stolt över grabbarna, säger Thomas "Bulan" Berglund till C More.

Det är första gången FBK missar slutspel sedan 1994.

Brynäs möter Skellefteå i kvartsfinal.

Publicerad: