Tedenby ut skadad i HV-comebacken

HOCKEY

Mattias Tedenby, 24, var tillbaka i HV71-tröjan.

Men forwarden tvingades lämna isen axelskadad efter en period.

– Det är en försiktighetsåtgärd, säger tränaren Andreas Johansson till Sportbladet.

Linköping vann träningsmatchen med 3–1.

HV71 var sista SHL-lag ut i träningsmatchandet inför den kommande säsongen.

Klubben tog emot Linköping och passade samtidigt på att fira HV-dagen. Det innebar gratis inträde och välfyllt i Kinnarps Arena.

Men publiken fick bara se hemvändande Mattias Tedenby i en period.

Smäll mot axeln

Tedenby, som blev klar för HV71 så sent som i veckan, utgick på grund av en smäll mot axeln.

– En försiktighetsåtgärd. Han har varit med och tränat och är också sliten. Får han en smäll vill vi inte sätta honom i situationen att han förvärrar det. Han ska vara fullfjädrad till veckan. Det finns ingen skada utan det är bara en liten blödning, säger tränaren Andreas Johansson.

Tedenby hann emellertid hamna i poängprotokollet. Forwarden fick en passningspoäng till Ted Brithéns 1–0-mål i spel fem mot tre i den första perioden.

Little utnyttjade friläge

Men därefter var det roliga slut för HV71 – och i stället avgjorde tre LHC-värvningar. Broc Little satte 1–1 i friläge och Nichlas Hardt petade in en retur till 2–1. I slutperioden kom ännu ett mål – kanadensaren Jacob Micflikier pangade upp 3–1 i krysset bakom Erik Ersberg i HV-målet.

– Vi gjorde en riktigt bra förstaperiod då vi hade energi och spelade på det sätt vi vill. Men sedan orkar vi inte hålla uppe det. Vi har tränat extremt hårt och det var ungefär som väntat, säger Andreas Johansson.

Den nye HV-tränaren har utsett Ted Brithén till lagkapten.

– Så blir det. Han har väldigt fina ledaregenskaper och är en kille på väg upp i karriären. Han kommer få fantastisk hjälp av David Petrasek och Chris Campoli. Det här tycker vi är bäst för laget.

Både HV71 och Linköping inleder Champions League-spelet på fredag. HV möter Kloten och LHC tar emot Pardubice.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71