”Alla gick på Tim och började slå”

HOCKEY

Stökigt efter Skellefteås tredje seger: Det blev ganska mörkt

1 av 3

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Brynäs stod upp, var det bättre laget i två perioder men föll efter förlängning på bortaplan mot Skellefteå.

Sedan slutade den tredje kvartsfinalen med ett stort bråk mellan Skellefteås lag – och Brynäs-spelaren Tim Wallace.

– Det är fegt när de går på fem mot en och sedan kom hela deras lag mot honom också, säger Ponthus Westerholm till Sportbladet.

Ponthus Westerholm fick eskorteras till eget bås av domaren efter förlusten mot Skellefteå. Detta sedan den tredje matchen i kvartsfinalserien slutat i bråk för ett frustrerat Brynäs.

Upprinnelsen till gruffet efter slutsignalen var att Brynäs-spelaren Tim Wallace hamnade mitt i högen av jublande Skellefteå-spelare.

– Det var inte mycket. Jag var bara frustrerad. Sedan började en kille (Patrik Zackrisson) skrika i mitt öra och spelade allan. Det är ingen stor sak.

Du fick många spelare på dig efter det. 

– Ja, det blev ganska mörkt. Men det var inget slagsmål eller något.

”Han var kanske lite för sur”

Zackrisson:

– Det var absolut ingenting. Jag var glad över att vann och han var arg över att de förlorade. Det var inte mer med det. Det är känslor. Jag kanske var lite för glad och han kanske var lite för sur. Men det är en övertidsförlust, det är väl inte så kul för dem och sedan blir det extra glädje för oss när det sitter så långt inte. Men det hände ju ingenting heller.

I tumultet anslöt även Ponthus Westerholm.

– Alla gick på Tim. Klart man måste dit och skydda honom. De går inte att det är en Brynässpelare mot hela deras lag. De började slå på honom och då måste vi dit och markera. Jag vet inte exakt vad som hände. Det är fegt när de går på fem mot en och sedan kom hela deras lag mot honom också, säger Westerholm.

”Samma sak avgör återigen”

Brynäs hade varit det bättre laget i de två första perioderna och skakade guldfavoriten på bortaplan. Christian Djoos satte 2-1 bara 26 sekunder in i den tredje perioden och just då såg det faktiskt ut som gästerna skulle gå segrande ur matchen.

Men i underläge lyfte sig Skellefteå och spelade upp sig i tredje perioden. Erik Forssell styrde in kvitteringen och i förlängningen blev Daniel Widing hjälte för hemmalaget.

– Vi gör en bra insats men tyvärr lyckas vi inte knyta igen säcken när vi har dem i tredje perioden. Skellefteå har en effektivitet som vi inte har för närvarande och det är det som avgör återigen, säger Brynäs tränare Thomas Berglund i C More.

Matchhjälten Daniel Widing höll också med.

– Brynäs gör en riktigt bra bortamatch i dag. Det är såklart tungt för dem men det handlar om att hänga dit puckarna, säger Widing.

ARTIKELN HANDLAR OM