”Tror inte att jag förstår det än”

avNils-Petter Dufva

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. SHL-debuten började med psykningar från Skellefteåcentern Rob Schremp.

Men efter 60 minuter stod Jacob Cederholm, 16, och HV 71 som segrare.

– Jag tror inte att jag förstår det än, säger Cederholm efter SHL-debuten.

Med Chris Campoli och Jesper Williamsson på skadelistan och Mattias Karlsson borta på grund av förkylning matchade HV 71 fem juniorbackar mot Skellefteå.

Allra yngst var 16-årige Jacob Cederholm. Efter att ha varit med på bänken senast mot Leksand fick han göra sina första SHL-byten i kväll.

– När jag fick reda på att jag skulle spela Leksandsmatchen tror jag att jag hamnade i chock. Då trodde jag inte det var sant. Dock blev det inga byten, men att bara få chans att vara med i truppen var helt ofattbart. Och att få spela här mot Skellefteå, jag tror inte att jag förstår det än, säger Jacob Cederholm.

”Fick ett och annat glåpord”

Skellefteå gjorde sitt bästa för att psyka SHL-debutanten i matchinledning.

– Framför mål i början av perioden fick man ett och annat glåpord mot sig av Rob Schremp. Men det tillhör spelet. Det är så det ska vara.

Fick du någon chans att ge igen?

– Jag fick tyvärr inte det. Hade jag fått chansen hade jag så klart tagit den. Men det var inte det stora fokuset. Jag var bara ute på isen och njöt. Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Jag bara njuter.

”Riktigt häftigt”

Hur var det att göra SHL-debut?

– Det var riktigt häftigt. Det har varit en dröm ända sedan man var liten att komma upp och spela med de stora grabbarna. Jag var nervös innan, men sedan kände jag att det här händer verkligen.

Vad tycker du om din insats?

– Jag är faktiskt jättenöjd med min insats. I de bytena jag fick tycker jag att spelar rakt, enkelt, hårt och stod upp för mig själv på isen. Jag är supernöjd.

HV 71 vann matchen med 4-1 och Cederholm var överlycklig över segern.

– Det är så stort att vinna över de här på bortaplan. Det är sådan karaktär i det här laget, man kan ta på stämningen innan och under matchen. Jag kan inte beskriva känslan, säger Jacob Cederholm.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71