Peter Gradin talar ut om avskedet

HOCKEY

Den tidigare AIK-tränaren Peter Gradin talar ut om sina sista dagar som AIK-tränare. Men även den nuvarande situationen som AIK hockey befinner sig i.

– Skrämmande att höra att han har dubbelt så mycket betalt, säger Gradin till Hockeysverige.se

I höstas storstädade AIK. Tränarduon Peter Gradin och Thomas Fröberg fick tillsammans med sportchefen Daniel Rudslätt och vd:n Thomas Johansson lämna sina poster i AIK. Ett beslut som ingen av de nämnda tog lätt på. Nu berättar Peter Gradin i en med Hockeysverige.se om hans känslor över avskedet.

”Finns inte det penningflödet i AIK”

Den senaste tiden har AIK hockey kämpat med ekonomin såväl som de sportsliga. Det har gått tungt för Stockholmslaget under hela säsongen och prestationerna var en av anledningarna till att den nya ledningen med Johan Segui valde att avsluta samarbetet med Peter Gradin. Innan han fick sparken var han med om en olycka med en gräsklippare och i sin frånvaro fick materialaren agera assisterande tränare. Innan de plockade in ersättaren Peter Nordström.

– Att ta David Engblom från materialare till assisterande tränare kan jag inte säga om det var rätt eller inte. Men å andra sidan var och är inte AIK i den fas att man kan anställa en tränare till.

– Det jag är mest förbannad och besviken på är att ingen frågade mig eller Fröberg om vad vi tycker att man skulle göra och hur tycker vi att det ska se ut? Man frågar ingenting utan säger bara ”Ni har fått sparken, en kollektiv spark i arslet”. Man glömmer att det är frågan om mig, Rudslätt och Fröberg. Vi är tre enskilda personer och jag tycker inte att man kan sparka oss kollektivt. Dom som är kvar hade dom ingenting med det dåliga resultatet att göra kan man fundera över?

Lämnat in ansökan om rekonstruktion

AIK har stora bekymmer med ett skuldberg som klubben dras med. Det har lett till att de ansökt om rekonstruktion för att rädda klubbens ekonomi. Och beslutet att plocka in Peter Nordström som ersättare var enligt Gradin inte det mest ekonomiska beslutet.

– AIK har inte råd med Peter Nordström eller någon annan överhuvudtaget. Sedan är det skrämmande att höra att han har nästan dubbelt så mycket betalt som vi hade, säger Gradin till Hockeysverige.se.

Läs mer: Panterns varning till AIK inför kvaldramat.

■ ■ ■

: AIK:s guldhjältar 1984 – det gör dom i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM