Brynäs IF

”Reagerar man inte då är man helt död”

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Toppen mot botten – men Skellefteå och Brynäs bjöd på stor dramatik.

Och efter matchen var domarna i fokus.

– Reagerar man inte då är man en död människa, säger Brynäs tränare Thomas Berglund.

– Vad jag vill säga tänker jag inte säga, säger Skellefteås Hans Wallson.

Brynäs var i ledningen fyra gånger. Skellefteå kom tillbaka och kvitterade lika många gånger. Och i straffavgörandet var det Skellefteå som var skickligast.

Annars var det en match som präglades av utvisningar. Skellefteås back Anton Lindholm åkte på ett matchstraff i den tredje perioden sedan han tacklat Alexander Lindgren i huvudet. Lindholms straff graderades efter matchen upp till ett match penalty, vilket betyder automatisk avstängning och anmälan till disciplinnämnden.

Alexander Lindgren har drabbats av en hjärnskakning:

– Han mår dåligt, han är inte i något bra skick. Tyvärr. Han kommer inte spela inom den närmsta tiden, det kan jag säga direkt. Han har en kraftig hjärnskakning, säger Thomas Berglund till Sportbladet.

Vad säger du om tacklingen?

– Det får andra kommentera, vi har andra saker att fokusera på. Alla såg vad som hände och det är nog en korrekt bedömning med match penalty.

Omdiskuterade händelser

Anton Lindholm var ångerfull efteråt:

– Är så fallet att det gått så illa mår man lite dåligt över det. Jag har aldrig som uppsåt att skada någon annan spelare så det är tråkigt att det händer.

– Mitt spel går ut på att spela fysiskt, men det här är första gången det händer mig. Jag har ganska många tacklingar i protokollet som har varit schysta och det är ett bevis på att jag inte jagar fula tacklingar, säger Lindholm till Sportbladet.

Lite senare åkte hemmalagets Fredrik Lindgren på 2+10 för en checking from behind på Anton Rödin.

Hans Wallson var inte alls nöjd med hur domarna hanterade matchen:

– Vad jag vill säga tänker jag inte säga, säger han till C More direkt efter matchen.

På följdfrågan att han inte var helt nöjd med domarna svarade han:

– Nej, men det ser man… Nej, jag vill inte kommentera. Det är starkt av oss att hitta en väg i det här att vinna matchen för det är tufft alltså.

Rasade mot domarna

Men det var inte bara Wallson som var missnöjd. Thomas Berglund var rasande efter att Brynäs Bill Sweatt visats ut i förlängningen.

– De missar en solklar interference i spel tre mot tre och sedan tar han en utvisning för oss. Reagerar man inte då är man en död människa, säger Berglund till C More.

Om Hans Wallson var missnöjd med bedömningen var han desto mer stolt över sitt lag:

– Vi gör en grym match. Dödar hur mycket utvisningar som helst och hittar en väg att vinna efter straffar

Brynäs hade hugg på tre poäng, nu slutade det med en poäng:

– Andra perioden äger vi fullständigt. Tyvärr får vi inte utdelning på våra chanser. Vi har ledningen två gånger i tredje perioden men lyckas inte riktigt hålla den. Vi får vara nöjda med prestationen, säger Thomas Berglund till C More.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF