Experten: "Får gå in som en cirkusbjörn”

avErik Karlsson, Hans Abrahamsson

HOCKEY

Leksand/Stockholm. Ny match och ett nytt kort byte av Donald Brashear.

Då sågade C Mores Petter Rönnqvist Brashears roll i laget.

– Han får gå in som en cirkusbjörn, det måste vara förnedrande, säger han.

– Jag vill spela mer, säger Brashear själv till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN

Donald Brashear fortsätter röra upp känslor i SHL. Senast mot Färjestad blev han inbytt i ett byte och lyckades få Ole-Kristian Tollefsen utvisad för cross-checking. Efteråt berättade Modo-tränaren Per-Erik Johnsson att han inte varit den som bestämt att Brashear skulle in på isen och assisterande tränaren Henrik Gradin medgav att det hade en del med marknadsföringen inför matchen att göra.

”Måste vara förnedrande”

Mot Leksand var det dags för ett nytt kort gästspel. Under hans korta byte så försökte han gruffa med Martin Grönberg som inte alls var intresserad och sen tjafsade han lite med tillskyndande Jonas Frögren.

C Mores Petter Rönnqvist var inte imponerad.

– Han får inte slåss så här får han gå in som en cirkusbjörn. Och sen "Perra" Johnsson som uttalar sig som han inte vill ha honom där, det måste vara förnedrande, säger han.

”Kallar det inte för att spela”

Efter matchen bemötte Donald Brashear själv Rönnqvists utspel:

– Om grabbarna lyfter och får jobbet gjort behöver de inte sända ut mig. De vet att jag är här och kommer in hjälper jag dem om det behövs. Jag vill spela mer och vet vad jag kan, jag har spelat det här spelet i 17 år av en anledning.

Hur svårt är det att bara spela ett byte per match?
– Haha, jag kallar inte det för att spela. Jag försöker skapa lite känslor på bänken till grabbarna, säger Donald Brashear.

Assisterande Henrik Gradin säger så här om kritiken:

– Så ser inte vi på det. Förra matchen ordnar han ett power play som vi nästan gör 2–0 i. Sedan håller jag med om att han kanske måste få fler byten och verkligen gå in och få en fair chans att köra den hockey han kan.

ARTIKELN HANDLAR OM