Färjestad BK

Förre FBK-bossen kritisk till varslen

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Sportbladet kunde idag avslöja att FBK varslar flera trotjänare om uppsägning.

Nu riktar förre FBK-bossen Lars Glennert kritik mot den nuvarande klubbledningen.

– Det är oerhört förvånande att de släppt iväg det så här långt, säger han till NWT.

Lars Glennert.
Lars Glennert.

Stora framgångar och gott om publik har gjort att Färjestad alltid varit en ekonomiskt välmående förening. Men tidigare i dag kunde Sportbladet avslöja att ekonomiska åtstramningar väntar i Karlstadklubben. Varsel på sex tjänster har lagts och flera FBK-profiler som Thomas Rundqvist, Anders Steen och Mathias Johansson riskerar att bli uppsagda eller omplacerade inom föreningen.

Att klubben nu för första gången tvingas varsla personal skapar reaktioner i Färjestadleden. Mångårige VD:n Lars Glennert riktar nu kritik mot den nuvarande ledningens hantering av ekonomin.

”Klart misslyckande”

– Färjestad har anställt alldeles för mycket folk trots branschens negativa utveckling under senare år. Det här är ett klart misslyckande för föreningen och ledningen, säger han till NWT och fortsätter:

– Jag lider med de trotjänare som nu får gå. Killar som jag har anställt. Nu är det de som får bära skulden för att Färjestad lät kostymen växa sig för stor. Det är djupt tragiskt.

Dagens ordförande Sture Emanuelsson tycker inte man gjort något fel:

– Det är lätt med facit i hand att säga att vi gjort fel men jag tycker inte att så är fallet. Vi har tagit ett stort ansvar. Svensk elitidrott av i dag jobbar med väldigt tuffa förutsättningar. Våra problem finns generellt överallt. Det är ingen tröst och vi ska ta ansvar för vad vi gjort och det har vi, säger han.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK