Ishockey-VM

Massören räddade norska hyllningen

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

Kuppade – efter förbundets avslag

Som Sportbladet skrivit ville det norska hockeylandslaget hylla döde vännen Alexander Dale Oen med initialer på hjälmen.

Men idén, liksom begäran att få spela med sorgband, fick avslag.

Det blev trots det en hyllning – tack vare massörens kupp.

Norske simstjärnan Alexander Dale Oen avled nyligen, 26 år gammal, under ett träningsläger i USA. Flera av de norska ishockeyspelarna kände Dale Oen och ville därför hylla sin vän i VM-premiären mot Sverige på fredagen.

– Det är tragiskt. Många i laget kände honom bra. Vi brukar, eller brukade, träna ihop på Olympiatoppen i Oslo. Jag pratade med honom så sent som veckan efter att vi hade åkt ut mot Skellefteå, sade lagkaptenen Ole-Kristian Tollefsen häromdagen till Sportbladet.

Streck på handsken

Det norska laget ville först spela med sorgband, men fick avslag av det Internationella ishockeyförbundet. Reservplanen var att spela med Dale Oens initialer på hjälmarna – men även det har nu stoppats av förbundet.

Enligt norska Dagbladet beror beslutet på att förbundet inte har möjlighet att hantera alla ansökningar de fått om materialdispens för diverse hyllningar. I sista stund klev det norska lagets massör in och lyckades rädda hedrandet.

Jon Aase kom på idén att spelarna skulle ha ett guldstreck, placerad på den vänstra handskens lillfinger, som hyllning till simmaren som siktade på just guld vid OS i London i sommar. Enligt Dagbladet krävdes därmed inget godkännande av ishockeyförbundet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey-VM