”Fängelsetiden var jättetuff”

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

HV-stjärnan talar ut om domen: ”Var ett misstag jag ångrar”

1 av 2 | Foto: SCANPIX
”HOCKEYN ALLT JAG HAR” HV 71:s forwardsstjärna Tommy Kristiansen hamnade i fängelse efter att ha misshandlat en man. Hans gamla klubb Sparta var till stor hjälp när han kom ut ur fängelset.

JÖNKÖPING. Efter en utekväll för tre år sedan slog Tommy Kristiansen sönder käken på en annan man och dömdes till fängelse.

För Sportbladet berättar HV-forwarden för första gången öppet om vad som hände och den tuffa tiden i fängelset.

– Det var ett misstag som jag ångrar varje dag, säger 22-åringen.

Natten mot annandag jul för tre år sedan hamnade en 19-årig Tommy Kristiansen i slagsmål med en annan man efter en utekväll. Kristiansen knäckte käken på mannen och dömdes till en månads fängelse.

– Det var ett misstag som jag ångrar väldigt mycket. Jag och en kille hamnade i slagsmål och det var jag som... jag var lite starkare, säger han.

”Bakom mig”

Hur var tiden i fängelset?

– Jättetufft var det, den tuffaste perioden i mitt liv.

Hur har det påverkat dig som människa?

– Jag har blivit en bättre människa. Jag har fått upp ögonen för hur bra jag har det nu. Det var ett misstag som jag ångrar varje dag. Men nu har jag lagt det bakom mig och fokuserar på hockeyn.

Hur tog du dig vidare efter det som hände?

– I min gamla klubb (Sparta Sarpsborg) hade vi en kille som jag snackade med. Jag snackade om det som hänt och så vidare. Jag fick mycket stöttning och har Sparta att tacka för att jag sitter här i dag.

Vill få mer speltid

Vad tror du hade hänt om du inte fått den stöttningen?

– Hade jag mist hockeyn hade det varit... Tråkigt, tomt. Nu visste jag att jag hade en arbetsplats när jag kom ut och det gjorde jättemycket för mig.

Har du någon mental rådgivare i dag?

– Nej, jag har inget behov för det. Jag som sagt lagt det bakom mig och vill inte tänka på det. Det är först nu jag snackar om det. Det är första gången på tre år som jag pratar om det öppet.

Och hur är det att prata om det?

– Det är okej, men jag gillar inte att snacka om det.

Om vi ser framåt då? Vad vill du med din karriär?

– Hockeyn är allt jag har. Jag vill spela många år till i elitserien. Jag hoppas kunna höja mig och få lite mer speltid i HV. Jag kommer mer och mer nu, säger Kristiansen och spricker upp i ett leende.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN