Leksands styrkebesked – krossade Almtuna

avDaniel Sörensen

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

1–0 kom redan efter 96 sekunder. Sen fortsatte målen att komma. Leksands målkalas slutade 9–0 mot Almtuna.

– Vi ska vinna varje match nu – och så är det bara, säger Leksandsbacken Olle Alsing.

Leksand öppnade bortamatchen mot Almtuna på bästa möjliga sätt. Redan efter 1.36 hade Dala-laget smällt in 1–0. Emil Bemström noterades för sitt sjunde mål den här säsongen.

– Jag tappade pucken, men fick med den sen ändå på något konstigt sätt. Sen får jag upp den i krysset. Det är otroligt viktigt med alla poäng vi kan få nu, säger målskytten i Cmores sändning.

Målen fortsatte att trilla in för Leksand – och det ordentligt. Efter sju minuter i tredje perioden tryckte Johan Porsberger in 8–0 – vilket var hans tredje mål för kvällen.

Slutsiffrorna skrevs till slut 9–0.

– Det är rent ut sagt bedrövligt. Det är öppet överallt, jag vet inte vad vi gör egentligen. Det är svårt när man startar en match såsom vi gör, säger Almtunas tränare Marcus Ragnarsson till Cmore efter storförlusten.

Rahm gjorde sin andra match

I Leksands mål återfanns Robin Rahm, som gjorde sin andra match för klubben sedan flytten från danska Odense. Värmlänningen stod för en stabil insats och höll tätt.

Rahm, och de tyska nyförvärven Marcel Müller och Daniel Pietta, fick beröm av Bemström i första periodpausen. Müller gjorde ett mål och två assists, medan kollegan Pietta noterades för ett mål och en assist.

– Det är riktiga toppvärvningar vi gjort med Rahm i mål och så tyskarna, säger Bemström efter segern.

Leksands närmaste tabellkonkurrenter AIK tappade poäng i sin match mot Västervik (4–7). Leksand går i och med vinsten upp på andraplats i hockeyallsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM