Utmanades av Fahlander – svarade med två mål

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Grabbarna skrek 5000"

Inför matchen mot Leksand twittrade Mikael Fahlander att han skulle bidra med 5000 kronor till Örebros lagkassa om Johan Wiklander hängde två kassar.

Och det var precis vad Wiklander gjorde.

– Grabbarna skrek 5000 när jag kom till båset, säger Wiklander till Viasat Hockey.

Örebros Mikael Fahlander har gjort sig känd på twitter genom att både hylla och håna. Inför matchen mot Leksand i Behrn Arena twittrade han till skyttekungen Johan Wiklander att om han gjorde två mål så skulle han bidra med 5000 kronor till lagkassan.

Och Wiklander svarade upp mot utmaningen.

30-åringen sköt 1-2 mitt i första perioden och satte sedan det viktiga 3-3-målet mitt i sista perioden när Örebro vann med 4-3.

– Jag hade redan glömt bort vadet, men när grabbarna skrek 5000 kronor när jag kom till båset så kom jag ihåg det igen, skrattar Johan Wiklander efter matchen och gjorde high five med Mikael Fahlander.

Har gjort fem mål

Skyttekungen Johan Wiklander har nu gjort 28 mål under säsongen och hotar det allsvenska rekordet på 37 pytsar som noterades av Magnus Wernblom säsongen 2005/06.

Wiklander har gjort fem mål på de fem senaste matcherna.

– Jo, det blir en del mål nu, men det där rekordet är inget som jag tänker på. Det är bara kul att göra mål, säger Wiklander till Viasat Hockey.

– Det viktigaste är att vi inte behöver förlora två matcher i rad för det har vi inte gjort på hela säsongen. Leksand har gått bra och är formstarkast i serien, så det var ingen enkel match.

Örebro toppar fortsatt allsvenskan på 90 poäng, tolv poäng före tvåan BIK Karlskoga.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN