Samuelssons utbrott

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Rasade efter frågan om Axelsson

Efter förlusten mot AIK fick Ulf Samuelsson frågan om Dick Axelssons varit ute kvällen innan.

Då rann det över för Modo-tränaren.

– Håll dig till hockeyn och håll dig borta från skitsaker, sa han och kastade headsetet mot kameran.

AIK körde över Modo. Efter två perioder ledde bortalaget med 4-0 och Modo var långt ifrån nöjda.

Men i den tredje perioden kokade känslorna rejält.

”Ruskigt dåligt”

Dick Axelsson tacklade två AIK-spelare och crosscheckades sedan av Kent McDonell. Modo-spelarens utvisning fick experten att rasa.

– Det är en helt korrekt tackling, nästa tackling också helt korrekt, inget att snacka om. Sedan kommer en crosschecking som naturligtvis ska rendera i en utvisning. Här gör Dick Axelsson ingenting, ändå åker han ut. Det tycker jag är ruskigt dåligt av domaren, fegt beslut, säger Canal plus Arto Bolmsten och fortsätter:

– Han spelar helt korrekt fysisk hockey gånger två när han smäller upp AIK:arna, sedan är det ju McDonell som kommer och ger honom en eftersläng med en crosschecking mot ansiktet. Det ska ju rendera direkt i två minuter.

Även i Modo var känslorna uppretade. Axelsson visade sitt missnöje genom att slå klubban i plexiglaset. Tränaren Ulf Samuelsson rasade mot domaren Mikael Nord och slog i båsdörren.

”Riktigt sur på domslutet”

Kort efter utvisningssituationen kunde Janos Hari reducera till 1-4. Men närmare än så kom aldrig Modo som byter plats med AIK i tabellen.

Efter matchen var Samuelsson inte på bättre humör. I en intervju med Canal plus ställde Åke Unger frågan: "Det fanns en del spekulationer kring Axelsson före matchen, att han, så att säga, hade varit ute i går kväll. Har du hört något om det?". Det fick Samuelsson att koka.

– Är inte det här något som kvällstidningarna borde hålla på med? Borde inte ni rapportera om vad som händer på isen? Håll er till hockeyn och håll dig borta från skitsaker, det där sköter kvällstidningarna, sa Samuelsson och kastade headsetet mot tv-kameran.

– Han är riktigt sur på domslutet, att de förlorar matchen och sedan kommer den här frågan om Dick Axelssons förehavanden i går och då rinner det över, säger Canal plus expert Petter Rönnqvist.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN